• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.03)
the matrix - lana wachowski, lilly wachowski
bir bilgisayar programcısı olan thomas anderson aynı zamanda neo nickname'li çok usta bir "hacker" dır. ancak siyah takım elbiseli ve gözlüklü adamların yakın takibindedir. bu takibin nedenini ise karşılaşacağı morpheus'dan öğrenecektir. neo, birden kendini morpheus'un anlattıklarına güvenmek zorunda kaldığı yapay bir evrenin içinde bulacaktır. içinde yaşadığımızı sandığımız bu dünya tamamiyle aldatıcıdır. tüm insanlık aslında insanların kendi elleriyle yarattıkları yapay zekaların köleleridir. neo, trinity ve morpheus'un da yardımıyla kendilerini bu düzeni yıkmaya adayan bir grubun içine katılır.
  1. yazılışından yıllar sonra çekilmiş bir filmdir.
    şüphesiz ki bilim-kurgu'nun en iyi örneklerindendir. ilk izlediğimde 1 ay boyunca her şeyi sorgulamıştım. hala da temel mantığı üzerine düşünmekte ve mantıklar geliştirmekteyim. birazcık bilgisayar dünyasından anlayam herkes matrix evrenini daha iyi anlayabilir ve filmdeki her şeyin gerçek olabileceğine inanabilir.
    seriyi daha iyi anlayabilmek için kesinlikle the animatrix serisi de izlenmelidir. o dünya'daki fizik kurallarını ve her şeyin başlangıcını anlamaya yardımcı olur.

mesaj gönder