1. artik ismini dahi anmak istemedigim bir sözlükten kaçarak buraya geldim az önce. hizli bir başlangıç yapiyorum o yüzden.. hatiri sayili bir suredir sporla uğraşıyorum. az cok bildiim ve tecrübe ettiğim bir kac hususu paylasacagim acizane. turk insaninin kilo alma sebebi genel olarak şekerdir. şeker oyle lanet birşeydir ki örneğin bir dilim baklava gömdük diyelim. kandaki şeker orani hemen yukselir. fakat vucut bunu istemez . cunku kanda seker orani yukselirse kan hucreleri oksijen tasiyamaz hale gelir. eger bu gerceklesirse nefes nefese kalirsiniz basiniz doner mideniz bulanir ve artik bir diabet hastasi oldunuz demektir. vucut iste bunlar olmasin diye kana insulin salgilar. ( cok seker tuketimi demek cok insulin salgilanmasi demektir. bu durumda gun gelecek pankreas insulin salgilamayi bırakacakdir mujde dostum artik seker hastasi oldun) insulin kandaki sekeri dusurur. hasili tekrar ac hissedersiniz. yani koca bir dilim baklavayi loop diye gomersiniz fakat hic gommemis gibi olursunuz ve tekrar yersiniz. sonra ne olur? karaciger fazla sekeri hemen yag yapar.. nur topu gibi gobeginiz olmustur artik.. can simidiniz de cabasi..

    yani aslinda mevzu basit sekeri birakin abi. bak nasil veriyorsunuz kiloyu. emin olun sekere falan ihtiyacınız yok. heleki hanim ablalar. yok benim hallerim var yok tatli krizim geldi... yok ablam biseyin senin. oran buran selulit yag gobek. goguslerinin alti yagdan pişik oluyo sen hala tatli diyorsun. yapma. psikolojik bunlar

    gelelim kalori acigi mevzusuna. abi birakin lutfen kalori saymayi. yahu sadece saglikli beslenin. protein agirlikli beslenin. kahvaltida sut ve urunleriyle oglenleri et ve turevleri aksamlarida bakliyat icerikli beslenir salatanizi meyvenizi de eksik etmez ekmek seker ve pirinctende uzak durursaniz kilo verirsiniz. hemde oyle kaslardan degil. yaglardan verirsiniz. barbunya buldun yumul , sabahlari peyniri yumurtayi patayana kadar ye, kazdir tavuktur göm. bayilana kadar.. zaten bu bunlar besleyici oldugundan cabuk doyarsiniz ve gec acikirsiniz ve bütün sekerlere nazaran daha dusuk kaloriye sahiptirler. ne kadar yeseniz de gunluk aktiviteleriniz eklenince ihtiyacınız olan kaloriyi gene alamazsiniz. e vucutta karbonhidrat zaten az ( sadede sağlıklı besinlerden gelen kh ler var vücutta) onlarida bir iki gunluk aktivitede yakiyor vucut. sonra ne yakacak. mujde! yag yakacak lan. negzel demi? kalcalarin kuculcek ablam benim. icine cekmicen abim artik o gobegi.

    bi kisa not gecmek istiyorum sonra baska mevzuyu ele alacagiz. yag yemek. kilo verirken cok mantikli bir harekettir. zeytin yagi ve tereyagini yiyin abi. bunlar hormonal denge icin vucuda lazim. kilo falanda yapmaz millete bakmayin.

    hasili kalori hesabi falan boşverin sekeri kesin saglikli beslenin vucut halleder gerisini.

    buraya kadar olan kisim sisko ve tembel dostlarim icindi. bundan sonrasi kicini kaldirip spor yapabilecekler icin.

    simdi dostlarim tereyagini dolaptan aldiniz ve teflon tavanin uzerine attiniz ocagida yaktiniz.. ne oluyor yaga ? yaga bak bana bakma. eriyor demi? niçin eriyor? sicaktan olm. yani o gobegindeki igrenc pislik yaglari nasil yakicaz? vucudu isitarak dostum. zaten o yuzden yag yakmak diyoruz demi? ( haha ne kadar esprili bir kolistavra) vucut nasıl isinir peki? nabzi yukselterek . nasil yukselir nabiz? zorlayacaksin bebegim vucudu. olumune kosacaksin ama ne kadar 5 dakika. evet dogru duydun 5dakika. kosabildiğin en yuksek hizda. viagra yemis goriller pesinden kosuyormuscasina. ama 5 dakika. 5 dakika sonra nefesin duzelene kadar( yani nabzin tekrar dusene kadar )bekle sonra 5dakika daha sonra tekrar bekle... bunu 4 kereden fazla yapma bide.. yoksa yag degil kas yakarsin yine.. bu bizim kilolu bir arkadasta denedigimiz yontemdi. kendisi basladiginda 89 kiloydu 6 ay sonra 71 . uzun bir sure gibi gelebilir fakat nerdeyse hic kas kaybetmedi. su an ise 78 kilo harika bir power lifting sporcusu oldu.. bahsettigim sistemin daha profesyonel alternatifleri var(bkz: hiit) or(bkz: tabata interval) bu ikisinden benim favorim tabata interval. hem vucudun bir cok kismini calistirabilirsiniz hem de sadece 4 dakika harcarsiniz.

    hasili kisa sureli ama sizi mahveden antremanlar yapacaksiniz. oyle totondan soluyuncaya kadar yaptigin dakikalarca suren kosular sizi zayiflatmaz sadece size kas kaybettirir.

    son olarak; kilo vermek tahmin edemeyeceginiz kadar basit ve sonuc aldikca yine tahmin edemyeceginiz kadar zevkli bir fiildir. bunu ne kadar cok insani gozlemleyerek soyledigimi bilseniz inanirdiniz tabi ama boyle yemedi degil mi? basit basit. yaparsiniz ve sagliginiz icin yapmalisinizda.

    hic imlaya dikkat eden bir yazar olamadim.. rahatsiz ettiysek affola..

    esen kalın..

mesaj gönder