• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.53)
11.22.63
ingilizce öğretmeni jake epping’in zamanda seyahat ederek başkan john f. kennedy’nin suikastini önlemeye çalışmaktadır. ancak bu mücadelesi lee harvey oswald, aşk ve geçmişi sebebiyle tehlikeye giriyor.
  1. ilk iki bölümüyle son yıllarda başlayan diziler içerisinde en iyisi olacağının sinyalini vermiştir. senaryonun kitap uyarlaması olması, james franco nun başrolde olması, son zamanlarda popüler olmuş bir konuyu işlemesi bunun sebepleri. imdb ye göre ilk sezon 8 bölüm sürecekmiş ve muhtemelen 2. sezonda james franco olmayacak. ama olsundu bu kadar lüzumsuz dizinin arasında o olmasa da ikinci sezonun olması yeterli gelecektir bu bünyelere. ilk 2 bölümden biraz bahsetmek gerekirse:
    !---- spoiler ----!

    predestination a benzer bir konu işleniyor dizide tabi kendi kendini düdükleyen kimse yok burada o yüzden beynimize tecavüz etmeden güzel güzel anlatılıyor hikaye. zaman yolculuğu olayını kabullenmekte çok zorlanmıyor bizim eleman gözü kara dalıyor rabbit hole e . bunu yapması için bir sebep bulmamız lazım tabi o da elemanın boşanma sürecinde olması, tutunacak bir dal araması. aslında az zamanda çok iyi hissettiremiyorlar bunu ama idare ediyoruz şimdilik. ayrıca bizim tembel beynimizi yormamak ve kahramanımızdan da hep yakışıklı kalması için paralel evrende geçen zamanı 2 dk da sabitlemesi gayet güzel. gelelim hikayeyi daha bir mantık çerçevesine oturtan "push back" olayına. benzer hikayelerde buna benzer kavramlar vardı ama isim vererek bu kadar öne çıkarılmamıştı. kelebek etkisini sınırlandıran, mantık çerçevesine oturtan güzel bir yeri var dizide bu kavramın. elemanın 2. bölümün sonunda aileyi kurtarmasının geleceğe etkisini merak etmekteyim çünkü büyük ihtimalle dizinin gidişatını belirleyecek.

    !---- spoiler ----!
    ayrıca sabri reyiz size şunu öneriyor (bkz: true detective)

mesaj gönder