1. the x-files : 90'ların bilim-kurgu ve polisiye dizisi ve hatta bu kategoride gelmiş geçmiş en iyi dizisi benim için. ana hikaye; uzaylılar ve amerikan hükümetinin uzaylılar hakkındaki bilgileri gizleyip saptırmaya çalışması ile ilgili. ayrıca birbirinden oldukça farklı paranormal olaylara değinen, ana konudan bağımsız bölümleri de vardır. uzun bir aradan sonra 2016'da yeni bölümleri çekilmiştir.

    black mirror : bilim-kurgu temalı, konu olarak birbirinden bağımsız bölümleri olan bir mini dizidir. 2010 sonrası yayınlanan diziler arasında favorim diyebilirim.

    breaking bad : zaten bu efsaneyi bilmeyen yoktur sırf diziye olan saygımdan ötürü yazdım

    fargo: gerçek bir olaydan esinlenerek senaryosu yazılmış bir polisiye-cinayet dizisi. oldukça sürükleyici mutlaka izlenmeli. ayrıca filmi de vardır.

    the walking dead : doğruyu söylemek gerekirse eski sezonlarından birinde (çiftlikte geçen sezon) oldukça sıkılmıştım. fakat şuan yayınlanan son sezonu oldukça gaz bir şekilde devam etmektedir. kesinlikle izlemekten cayılmamalıdır.

    it's always sunny in philadelphia : diziyi daha yeni izlemeye başlamama rağmen, uzun zamandır aradığım komedi dizisinin bu dizi olduğuna karar verdim. gerektiğinde toplumsal değerlerle dalga geçilebilen, absürd bir kara mizah anlayışı var dizinin.

    seinfeld : konu itibariyle; bir komedyen olan jerry seinfeld'ın insanlar ve davranışları ile ilgili yaptığı tespitler üzerine dönmektedir bölümler.

    freaks and geeks : 80'lerde geçen, gelmiş geçmiş en gerçekçi okul temalı dizi. sürekli şu herkesin havuz başında çılgın attığı kusmalı grup seksli partilerin döndüğü günümüz ergen dizileri gibi değil yani.

mesaj gönder