1. sakin olun. hayatın bir sonu değil. sadece güzel yıllarınıza yeni yıllar eklemek üzere olacağınız bir döneme atacağınız ilk adım. ne için giriyorsun bu sınava ? güzel bir kariyer ? sevdiğin mesleğin akademik eğitimi ? zorunluluk ?

    bir kaç kere girdim bu sınava ve hiç başarılı olamadım. bunun sebebini bir kaç defa düşündüm. tabi ki çalışmamak bunun başlı başına sebebiydi. ama bir keresinde çalışmıştım. hani böyle inek derler ya aynen öyle çalışmıştım. istanbul üniversitesi merkez kütüphanesi'ne yerleşerek bunu başarmıştım. 7/24 derler ya hani, uykuyu,çay sigara kombinini ve arada gidip gelmeleri saymaz isek günde 7 saat ders çalışıyordum geri kalan saatlerde kitap okumaları falan ile geçiyordu. güzel dostlar kazandım vs. vs.

    sınava girdim olmamıştı,kazanamamıştım. neden olmamıştı ? hal bu ki çalışmıştım ben. herkes çalıştığımı görmüştü. notlarıma bakıyordum evet çalışmışım kitaplar bitirmişim...

    her şey tamamdı ancak bir şey eksikti. ben inanmamıştım. neden inanmamıştım bu duruma ? para sıkıntım olduğunda girip bir dükkana "selamın aleyküm elamana ihtiyacınız var mı abi ?" cümlesini söylemekten hiç çekinmediğimden ötürü mü ? "kafan çalışıyor sen halledersin" gazlamalarını gerçek algıladığımdan ötürü mü ? bilmiyorum...

    kız arkadaşımla uzun süreli bir ilişkimiz var, lise'de tanışmıştık ve o zamandan beride birlikteyiz tabi kavgaların küslüklerin konuşmamaların olduğu dönemleri de gördük. . kız arkadaşım bu sena üniversiteyi kazandı. marmara üniversitesi güzel sanatlar.. şansa bakın okulun fakültesi bizim evimize 5dk. onun evi ise ta ebesinin hörekesi olan alibeyköy'de. ben utanıyorum şimdi onun yanına evden çıkıpta gitmeye. kendi mahallemde, sokağımda onunla buluşmak istemiyorum. arkadaşları göreceğinden korkuyorum beni onlarla tanıştırmak zorunda olacağından korkuyorum.

    vel hasıl kelam arkadaşlar gireceğiniz sınava girmeden önce şunu düşünün ben ne istiyorum ve buna inanıyor muyum.. o inanmıştı..

    insanları üniversiteli ya da değil diye kıyaslamıyorum ancak bazı kapılar insanların gönlünün temizliklerine yapabileceklerine bakıp açılmıyor maalesef..

mesaj gönder