1. -bunun yalnızca bir sınav olduğunu unutmayın. eğer özel sektörde çalışacağınız bir bölüm okuyacaksanız ikinci hatta üçüncü seneye kalabilirsiniz. ben alel acele tercih yapayım dedim ve üniversitede okuduğum her andan pişman oldum.
    iyi bir üniversiteye gidemeyen yıllarını kaybediyor. yeniden üniversite sınavına giren ise 1 veya 2 yıl kaybediyor.

    -kazanamazsanız ölecekmişsiniz gibi davranmayın. bu bir sınav yalnızca. hayatının ne başı ne de sonu. stres yapıp bildiğinizi de unutmayın.

    -sınavdan bir önceki gün bolca gezip tozun ve yorulun. uyumadan yarım ya da bir saat önce bir kase yoğurt yiyin. rahat uyursunuz.

    -sınava giderken en rahat ettiğiniz kıyafetleri giyin. "ya tuvaletim gelirse. ya kusarsam. ya burnum kanarsa." gibi düşünceleri bir kenara bırakın. öyle şeyler başınıza gelirse o an düşünürsünüz.

    -bu saatten sonra zaten yapabileceğiniz pek bir şey yok. çalıştıklarınızın karşılığını muhtemelen alacaksınız. yok bir aksilik olursa da kader deyin geçin.

    -bu ara en stresli döneminiz. arkadaşlarınıza bulaşmayın. kimsenin kalbini kırmayın. boş yere gaza gelip ara bozmaya değmez.

    -sınav sabahı çok su içmeyin. güne nasıl başlıyorsanız öyle başlayın ve muhakkak kahvaltı edin.

    -sınav yerine ulaşımınız ne kadar sürüyorsa düzgün hesaplayın. (trafiği de hesaplayın.) panik olmayacak şekilde yola çıkmış olun.

    -sınava girdiğinizde bu ana kadar çalıştığınızı ve şimdi bir yükten kurtulmak üzere olduğunuzu hatırlayın. stresliyseniz en sevdiğiniz dersten başlayın. stresiniz geçene kadar bir iki soru çözün. sonrasında normalde denemeyi nasıl çözüyorsanız öyle devam edin.
    duyk

mesaj gönder