• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.82)
the danish girl - tom hooper
danimarkalı bir ressam olan einar wegener'in geçirdiği cinsiyet değiştirme sürecini ve bu süreçte yine bir ressam olan karısı gerda wegener ile olan ilişkisi konu alınıyor. film, david ebershoff'un 2000'de yayınlanan aynı isimli biyografik romanından uyarlama.
  1. bu senenin en iyi filmlerinden. özellikle eddie redmayne'ın performansı göz dolduruyor. the theory of everything'te stephen hawking'i canlandırmış, filmi tek başına taşımıştı adam. o performansın da üzerine koymuş bence. en iyi erkek oyuncu ödülünü bryan cranston ile birlikte hakettiklerini düşünüyorum.

    !---- spoiler ----!

    filmi izlerken bazı konuları hiç anlamadım yalnız. durmadan kafamda dolandı durdu. "neden?" diye sordum hep. şöyle ki; bir insanın kadın olduğuna inanması, cinsel eğilimini de değiştirir mi? çünkü einar'ın kadın olduğuna inanmasından sonra cinsel eğilimi değişiyor. önceden kadınlara (tabii ki eşine) ilgi duymasına rağmen, kadın olduğuna inandıktan sonra erkeklere ilgi duymaya başlıyor.

    filmde einar'ın geçmişindeki bir olaydan, bir erkek arkadaşını öpmesinden ve babasının yakalamasından bahsediliyor. ama o kadar. sonraki hayatını gizli eşcinsel olarak mı yaşamış acaba?

    !---- spoiler ----!
    ulgan

mesaj gönder