• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.65)
incendies - denis villeneuve
ikizler jeanne ve simon'u karışık köklerini araştırmak için orta doğu'ya göndermek bir annenin son dileğidir. wajdi mouawad'ın beğenilen oyunundan uyarlanan ıncendies, iki genç yetişkinin köklü nefret, sonu gelmeyen savaşlar ve kalıcı sevgiye yolculuğunu anlatan güçlü ve dokunaklı öyküsüdür.
  1. filmi genel itibarı ile beğendim. özellikle de atmosfer çok güzel yansıtılmış filme. savaşlarda çocuk kadın ayrımı yapılmadığı da bariz bir şekilde gösterilmiş. ancak;
    !---- spoiler ----!

    bayan baş rolümüzün yaptığı suikast sonrası oradan sağ çıkması, usta bir keskin nişancı olan oğlunun düşman eline geçince sağ bırakılması ve hatta onlar lehine çalışması hikayedeki en oturmamış durumlar bence. bir örgütün suikastçisi düşman örgüt liderine suikast düzenlerse ve bunda başarılı olursa o kişiyi anında orada öldürürler ya da ibretlik olsun diye çok daha gösterişli bir biçimde öldürürler. benzer şekilde düşmanın onlarca adamını öldürmüş nam salmış bir keskin nişancı düşman tarafından yakalanırsa da ibretlik olacak şekilde öldürüleceği kesin.
    !---- spoiler ----!

    bu iki konu filmin gerçekçiliğini biraz zedelemiş. tabii bunlar sadece şahsi görüşlerim:)

mesaj gönder