1. özel hayatinizla ilgili bilgi vermemeye özen gösterin.
    is arkadaslariyla geyik muhabbetinden fazlasina girmek her zaman risklidir. simdi can ciger olsaniz bile terfi gibi konular gündeme geldiginde herkes birbirini cok rahat satar (siz satmayin tabi).

    giyim kusama önem verin, sık olun.
    burda bahsedilen (kadinlar icin) apartman topuk ayakkabilar degil.

    cogu alanda, sadece yaptiginiz isin kalitesi degil; bunu ne kadar gösterdiginiz de önemlidir. mütevazi davranmayin, yeri geldiginde kendi reklaminizi yapin ^:abartmadan^.

    terfi etmek istediginiz pozisyon neyse oymus gibi davranin. siz inaninca sacma sekilde cevredekiler de inaniyor.

    mümkün mertebe baskalarinin dedikodusunu yapmamaya özen gösterin. kisiler hakkinda yanilabilirsiniz, düsünceleriniz degisebilir. uzun vadede pisman olabilirsiniz.

    kendinizi sevdirmek amacli baskalarinin isini üstlenmeyin, ezik davranmayin.

    calistiginiz isten memnun diilseniz, bir seneye tamamlamadan baska is bulmadan istifa etmeyin. ama hepten alan/sektör degistirmeyi düsünüyorsaniz acil olarak harekete gecin. bir kac yil calistiktan sonra baska bir alanda `yeni baslayan` olmak istemeyebilirsiniz.

    para konusmaktan cekinmeyin. terfi etmeniz/zam almaniz gerektigini düsündügünüzde talepkar olun. istemeden kimseye bir sey vermiyorlar.

    her sirketin kendine özgü yapisi ve isleyisi ^:aile gibi^ vardir. dogru zamanda dogru adimi atmak icin iyi bir gözlemci olmaya calisin.
    kimse

mesaj gönder