1. birgün bir cemaat'in içinde bulunan hocamı arayıp dedim ki,hocam kuran apaçık değil mi öyleyse neden tefsirlere hadislere ihtiyaç duyuyoruz anlayabilmek için dedim.adam dedi ki apaçık'ın o döneme göre 22 farklı anlamı var dedi.
    bana başlarda öğretilen islam bu değildi kimse kusura bakmasın.okulda kuran insanın kullanma kılavuzudur diyeceksin sonrada işi böyle yokuşa süreceksin.gerçi hoş ikiside farklı insanlardı.daha sonraki araştırmalarıma göre herkesin aslında kendi islamı varmış onu öğrendim.binlerce islam var,birinde kusur bulsan diğeri kendini repair edip yeni bir islam çıkarıyor ortaya.peki bunu nasıl yapıyor?
    tabi ki bir milyon hadisi aklında tutabilen haşmetlü paraflar sayesinde.şaka gibi ya,adamlar buna inanıyor.üstelik savunmalarıda ilginç,kuran'a uymayan hadisleri sahihi kabul etmiyoruz diyorlar.peki öyle olsun.o zaman canalıcı soruyu soruyorum!
    -kuranda namaz kılın diyor evet ama namazın nasıl kılınacağından bahsedilmiyor.hadislerde ise şeklen ve şemalen günümüzdeki hali belirtiliyor.peki sayın muslim kuranda yazmıyor işte nasıl kılınacağı sen neye göre test ettinde bu hadis sahihi diyorsun! yazmıyor ki işte kuranda.
    bu soru diğer binlerce hadisin geçerliliğini yitirir bence.çünkü hadisler kurandakileri pekiştiren değil,kurandaki eksiklikleri tamamlayan bir durum haline geldi.bu insanlara kuran eksikse allah nasıl mükemmel olabiliyor deseniz ortamdan kovarlar herhalde sizi.yanlış anlaşılmaşın namaz kılmamak için diretiyorum sanılmasın.tanrı kulağıma fısıldasın ağzımla kuş bile tutarım.ancak herşeye gücü yeten tanrı kulağıma fısıldayamıyormuş gibi aracı olarak peygamber gönderiyor.onunla da cebrail vasıtası ile iletişim kuruyor.peygamber yetmiyor,bir milyon hadisi aklında tutabilen sahabeler devreye giriyor.geçen bunların birine denk geldim,biz sahabelerede iman ediyoruz dedi.gülmeyin hemen kampanyalar bununla sınırlı değil.tefsir uzmanı alimler,imanlı imamlar veee her asra gelen müceddidler var.yetmemiş olacak ki tanrıdan rüya ile emir aldığını düşünen daha doğrusu efendilerinin bu şekilde iletiştiğine inanan insanların sayılarıda pek az değil.
    sahi bu daeş falan nereden geliyor? cevap basit,hadislerden.omo onlor sohoho dogolki(?)
    zaten insanların inandıkları putları yıkıp(!) bununla ovünenlerden diğer dinlere saygılı olmaları beklenemezdi değil mi? ondan sonra ışidle mışidle uğraşır durursunuz.

mesaj gönder