1. eski youser'ların endişelerini anlamakla birlikte youreads için güzel olandır. sözlük ve forum sitelerinin en büyük sorunlarından biri olan "yeni üye sayısının azalması" aslında dışarıdan okur olarak görülen üye adaylarının siteyi aktif bulmaması sonucu ortaya çıkan bir olgu.

    şahsım adına youreads'e üye olurken, birkaç siteyi daha inceledim ve incelerken moderasyonun yazarlara karşı tutumunun yanında en çok dikkat ettiğim şeylerden biri sol frame'in akış hızı oldu. zira adsız sözlük olarak başlayıp kuytu köşe adıyla devam eden oluşumu en bariz örnek olarak incelerseniz, yeni kullanıcı ve içerik kazanamayan sitelerin zamanla kendi içlerinde kapalı bir komuniteye dönüştüklerini ve o komunitenin de ister istemez zamanla tartışamalar yaşayarak dağıldığını görebilirsiniz.

    yine şahsım adına dişe dokunur entrylerimi kendi blogum ile buraya yazmaya karar verdim fakat yazarken önemli kavramları bakınız içine aldığımda o başlıkların da boş olduğunu görüyorsam o başlıkları da dolduruyorum ve haliyle bir yazıdan belki 3-4 yazı türüyor.

    kalite kaygıları açısından ise moderasyon bir şeyler yapacaktır diye umuyorum.

mesaj gönder