1. öncelikle ben bu cemaate gönül vermiş insanları takdir ediyorum.birçoğu ile tanıştım ve çok temiz insanlardı,ancak burada temiz derken baz aldığım parametre doğru bir insan olmaları değil yalnızca günümüzdeki yaygın olan birçok kötü huyu edinmemiş olmaları idi.dolayısı ile bu onların doğru insan oldukları manasına gelmiyor.
    şöyle ki ,bu insanların cemaate gönül vermiş olmalarının sebebi ne? elbette birgün tüm insanların müslüman olacaklarına inanmaları.tüm çalısmaları bu doğrultuda.peki hristiyanlar yahudiler varken bu nasıl mümkün olacak yani böyle bir girişim yaparsanız misyonerlerle çatısmanız gerekir.cemaatte bunu engellemek için ortak tanrı,farklı dinler anlayışını benimsedi.böylece yurtdışındaki çalışmalarına izin verildi.e ingilizler manyak mı neden böyle birşeye izin versin? işte orada biraz gözleri açmak gerekiyor.cemaate dünyayı vaadedenler karşılığında cemaatin türkiyedeki nüfuzunu kullanacaklardı.paralel devlet anlayışıda buradan geliyor aslında.cemaatin devlette kadrolaştığını bilmeyen kalmamıştır herhalde.öyle ki kendi savcısı soruşturma açıyor,kendi amiri emir veriyor ve kendi askeri operasyon yapıyor
    (bkz: mit tırları)
    cemaat mensupları neden doğru insan değil şimdi daha iyi anlaşıldı sanırım.çünkü bir cemaat mensubuna dünyadaki birçok insana islamı ulaştırıp kutlu amacınızı yerine getirebilirsiniz deseler devleti satmayı göze alıp bu teklifi kabul eder.çünkü tanrı devletten mühimdir.doğru ama farklı emeller ile kullanıldığının farkında değil bu insanlar.
    ak parti ise müslümanların oluşturduğu bir yapı olmasına rağmen kimsenin ipi ile kuyuya inilmeyeceğinin farkında.dünyaya islamın getireceği bir fayda varsa bu ancak bağımsız bir devletin mücadelesi ile gelir diye düşünülüyor.
    özetleyecek olursak,cemaat dini devlete tercih eder.tez zamanda biterler inşallah

mesaj gönder