1. bdsm hayatında acı birkaç değişik şekilde hizmet görüyor; bazen acı eşiğinin düşük olmasından, bazen vücudun bazı noktalarının (boyun misal) normal yolların haricinde uyarılması ile zevkin kat be kat artırmasında kullanılıyor. bunların haricinde "güven" duygusunu tatmin etmek için kullanılır acı. size olmayacak eziyetleri yapan birine, ona dur dediğinizde duracak birine güvenmek için de bu yolu seçebilirsiniz.

    her çiftin "safe word"u vardır. biri diğerine katlanabileceğinden daha fazla bir şey yaptığında bu kelime zikredilerek olası kazalar önlenir. gene de çeşitli kazalar yaşanmadığını düşünmek fazla iyimser olur.

    işin birkaç ciheti var. roleplay ve lifestyler en temel ögeleridir bu işin.

    gördüğüm kadarıyla bu düzene ayak uydurmuşların çoğu bunu hayat tarzı olarak görüyorlar. kendilerini birine emanet ederek (dom/domme) hayatlarındaki iniş çıkışlarda onlardan yardım alıyorlar. bu daha çok lifestylerlık oluyor.

    bdsm'nin kendisinde aslında tamamen bir master/mistress-sub/slave (dom/sub) ilişkisi yoktur. yani tamamen sub olmazsınız veya tamamen master/mistress olmazsınız. roller çok kolay ve isteğe bağlı değişebilir. bu yüzden onlar birbirlerini eşit (equal) görürler veya teknik olarak eşittirler. rp daha çok uyuyor bu tarife.

    eşitliğin kalktığı yer lifestylerlıktır.

    bu konuda çok ama çok bilgisiz olmamıza rağmen (normal bu durum, o ayrı) kime sorsanız bir yerlerden gördüğü kırbaçlı kadın fotoğrafından yola çıkarak bir destan yazabiliyor ve bu yanlış yaklaşımdır.

mesaj gönder