1. karşındaki insanın düşüncelerini değiştirme yöntemi.o kadar sinsidir ki manipüle edildiğinizin farkına varmazsınız.gelecekte bununla ilgili bir araştırma yapmak istiyorum.
    konu ile ilgilenen arkadaşlara önerim,düşünceleriniz değişmeye başladığı an adeta zamanı durdurun ve buna sebep olan etmenleri inceleyin.gazete küpürü olabilir,haber kanalı olabilir,cumaya giden milletvekilleri olabilir,ilkokulda tahtanın üzerinde gördüğünüz atatürk fotoğrafı olabilir,otobüste giderken yol kenarında gördüğünüz reklam panoları olabilir,oynadığınız oyundaki yılbaşı etkinlikleri olabilir,dinlediğiniz müzikteki bir söz veya ansızın internette beliren tapeler olabilir.ihtimaller o kadar fazladır ki yaz yaz bitmez.zihnin derinliklerine inmek ve olayları iyi analiz edebilmek gerekir.düşüncelerinizin değişmesine neden olan etmenler bu süreci öngörenler tarafından bilinçli bir şekilde kurgulanmışta olabilir,etmen sahipleri tarafından farkında olmadan gerçekleştirilmişte olabilir.
    manipülasyonun sınırlarını keşfetmek isteyenlere kesinlikle hannibal dizisini seyretmelerini öneririm.dizinin başrolü dr. lecter'e odaklanın çünkü kendisi müthiş bir manipülatördür ve will ile aralarında muazzam bir manipüle savaşı geçer.

mesaj gönder