1. 15 yıl her marka model sigara, tütün, puro vs. içmiş biri olarak kesinlikle tavsiye edebileceğim zamazingo. 1,5 yıldır elektronik sigara içiyorum ve kısaca özetlemem gerekirse:

    sigaradan aldığınız keyif - sigaranın zararları = e-sigara

    elektronik sigara zararlı mı?
    muhtemelen değil. sağlık sektörü bu kadar gelişmişken 5+ yıldır piyasada olan bir üründe hala zarar bulamadılarsa demek ki %99 zararlı değil. internette bir sürü video vs. bulabilirsiniz, sadece sabah gazetesi gibi ne olduğunu bildiğimiz yerlerde 'daha zararlı' olduğu iddia ediliyor, 'dünya lideri rte' haberinin hemen altında bulabilirsiniz.

    sigaranın yerini tutuyor mu?
    e-okuyucu (mesela kindle) basılı kitabın yerini ne kadar tutuyorsa en az o kadar tutuyor. olaya mantık çerçevesinde yaklaşırsanız e-okuyucuların geleneksel kitaplara göre sayısız artıları var. e-sigara'da bu artıları 100 le çarpın, 1 ekleyin. ayrıca ucuz başlangıç modellerinde bulamadığınız hissi gelişmiş e-sigara setlerinde sigarayla kıyaslanamayacak bir yelpazede bulabilirsiniz. örneğin aynı sigarayı sabah watt ayarıyla marlboro light gibi içerken, gece içkinin yanında puro sertliğinde içebilirsiniz. sayısız tad ve sertlik çeşitlerindeki likitler ise (e-sigaranın tütünü) sigaradan aslında çok daha geniş bir aralık sunuyor.

    nikotin var mı?
    istediğin kadar var. örneğin ben 18mg nikotinli likitlerle başlayıp 6'ya düşürdüm. 24'e kadar çıkıyor seçenekler ama 18'in üstü önerilmiyor.

    e nikotin varsa bu da zararlı?
    sigaranın öldüren değil bağımlılık yapan parçasıdır nikotin. sigaranın zararı yanan bir şeyin dumanını ciğerine çekmektir, nikotini değil. tütün, tahta, plastik fark etmez, duman solumak zararlıdır. e-sigara'da ise duman değil, vg (sebze gliserini), pg (propilen glikol) + isteğe bağlı nikotin ve aromanın 'buharı' solunur. bu içerik gıda içeriğidir ve avrupa, abd menşeili e-likitlerde sağlık ve gıda bakanlıklarının onayı bulunabilir.

    bazen görüyorum hayvan gibi duman çıkarıyorlar, ben de mi öyle olacağım?
    içtiğin watt ayarı ve likitinin vg oranına göre duman değil buharın seviyesini ayarlayabilirsin.

    nerden alınır nasıl yapılır?
    mesaj at anlatiyim reklam olmasın.

    peki kaç para?
    başlangıç seti+1 aylık likiti toplamda 100-150 liraya alabilirsin. sonrasında aylık likit masrafın likitin kalite ve modeline göre 15-150 tl arası değişir. yani aylık 30 tlye gayet iyi idare edersin, 30ml'si 50 tl olanlardan da içtim ama o parayı vermeye değecek bir şey değil.

    iyisini aliyim dersen 250-300'e 1. sınıf bir set alabilirsin. bende bu setlerden 6-7 tane var. sigarayı bırakmanın gazıyla gelecekteki kalp ameliyatlarıma yatıracağım paralarla e-sigara koleksiyonu yapmaya başladım. ama düzenli olarak 2 set kullanıyorum, 1 set de yeterlidir.

    kesin bırakır mıyım?
    bırakmak istiyorsan kesin bırakırsın.

    sonra tekrar başlar mıyım?
    ebenin .mı ne bileyim!
    cre

mesaj gönder