• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. !---- spoiler ----!
    trailerda jon snow hakkındaki teorileri doğrulayacak birkaç tane tower of joy flashbacki, muhtemelen arthur dayne'nin karşısında genç ned stark'ı görüyoruz. (*00:59, 01:16)

    mellisandre davos'a alevlerde gördüklerinin yanlış olduğunu, hata yaptığını itiraf ediyor sanırım. sonuçta şu anda başı en belada olan karakterlerden biri ve belki de dizide ilk defa içten bir şeyler söylüyor. tahminimce davos onu öldürmeyi planlıyor, mel jon'u kurtarabileceğini söyleyecek, ve davos'u vazgeçirecek. bir sahnede night's watch'dan bir grubun kapıyı parçalamaya çalışmasından olası bir jon'u kurtarma durumunu engellemeye çalıştıkları, belki de ghost'u öldürmeyi planladıkları anlamı çıkıyor. davos iyi bir asker olamadım minvalinde bir şeyler geveleyip onlara engel oluyor, ghost'u/mellisandre'nin jon'u kurtarışını korumaya çalışıyor sanırım. mellisandre'nin soyunması bu kurtarıl ritüelinin bir parçası, ya da nissa nissa'yla bağlantılı olabilir. (00:25, 01:12, 01:13, 01:35)

    reddit'te 01:17deki sahnede arkada at üzerinde jon snow'un olduğu iddiaları dönüyor. saçlarının benzerliği, yaz sonunda kit harrington'un stark kıyafetleri içinde sette görüldüğü iddiası da buna destek çıkar nitelikte.

    01:06da 4. sezonda bran'ı kurtaran çocukların kullandığı ateş sanırım wightlara karşı tekrar kullanılıyor. kullanan coldhands mi, benjen stark mı bilemiyorum tabi.

    dany'nin düşürdüğü yüzüğü jorah buluyor, o kadar at izinin ortasından da vaes dothrak'a gittiğini çıkarıyor ve bir şekilde dany'i kurtarıyor herhalde ki bir sahnede o yüzüğü dany'nin parmağında görüyoruz.
    !---- spoiler ----!

    greyjoylar, muhtemel tyrell ayaklanması, sonunda güçlenen sansa, artık bu sezon da diziye girmezse kendimi keseceğim lady stoneheart, kitaptaki beyaz liman - rickon bağlantısı gibi onlarca şey bu sezonun oldukça dolu geçeceğini gösteriyor.

mesaj gönder