• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.44)
bilge adamın korkusu - patrick rothfuss
"her bilge adamın korktuğu üç şey vardır: fırtınalı bir deniz, aysız bir gece ve yumuşak başlı birinin öfkesi."

bilge adamın korkusu'nda kvothe kahramanlık yolundaki ilk adımlarını atıyor ve kendi ömrü dahilinde efsane haline gelmenin hayatı bir adam için ne kadar zor kılabileceğini öğreniyor.

uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. trebon kasabasını yakıp kül ettim. felurian'la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. çoğu insanın alındığından daha küçük bir yaşta üniversite'den atıldım. başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan ay ışığı altında geçtim. tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım. benim adım kvothe. belki beni duymuşsunuzdur.

"usta eli değmiş bir kitap."
sevin okyay - radikal kitap
  1. ilk kitabıyla beraber cevapları vermekten çok insanın aklında daha fazla soru işareti bırakan patrick rothfuss kitabı. okunduğu zaman bir çırpıda bitirmenizi sağlayacak içeriğe (aşk, dram, dostluk, yol, macera ve fantazi ürünler) sahip roman. 3. kitabı olan "the doors of stone"un ne zaman çıkacağı belli olmadığı için okumak isteyenlerin bir çırpıda bitirmemesini tavsiye ederim.

    !---- spoiler ----!

    kvothe'un auriyle buluşmaları o kadar güzel ki gerçekte orada olmak isteyebilirsiniz.
    kvothe'un denna'ya olan hislerini hangimiz hissetmedik ki ?
    veya daha popüler olmak için hiç mi yalan söylemedik ya da hakkımızda söylenenleri işimize öyle geldiği için değiştirmeden evet öyleydi demedik?
    yani demem o ki fantastik bir kitap diyerek kenarıya bırakmayın. fantastik bir dünyayla, dünyamızı çok güzel harmanlamış yazar.
    bir handa ateş başında hikayenizi dinlediğinizi düşünün kitabı okurken bunu hissedeceksiniz..
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder