1. vücut geliştirme, hayatın çok enteresan bir özetidir.
    hangi işte başarılı olmak istiyorsanız olun, çok sağlam bir çalışma; zihnini bedenini programını buna göre ayarlamayı gerektirir. fakat çoğu işte bunun sonuçları ya çok belirsizdir ya da bize hiç görünmez. başarılı insanlar hep çok çalışmak gerektiğini söylerler, ancak biri tamam ben de zengin olmak istiyorum aynı şeyleri söyle yapacağım dendiğinde söyleyecekleri hiç bir şey tam olarak doğru olmayacaktır. bir kaç mesaj vereceklerdir sadece.

    vücut geliştirme ise bunun tam tersidir. doğrudan kendi bedeninizi nasıl terbiye edeceğinizi öğretir. ve bunun yolları da çok açık ve nettir.
    beslenme, uyku, hayat düzeni değişir; bununla beraber çok sıkı bir çalışma zorunludur. çalışma derken, gerçekten sıkı çalışma. setlerin sonuna geldiğinizde belki ağlayacak hale gelmekten bahsediyorum. işte böyle çalışanlar doğrudan sonuç alır. kılçıksız, tozsuz, temiz bir sonuç alır. ve bu sonucun nasıl alındığı da bellidir.

    bu spor, ne yaptığının farkında olan birini inanılmaz şekilde terbiye eder. inleye inleye kaldırdığı ağırlıklar başarının nasıl bir şey olduğunu anlatır. bu da diğer işlerinize daha farklı bakmanızı sağlar. bu yüzdendir ki, vücutçuların çoğu motivasyon sözleri paylaşarak akıl hocası gibi davranmaya başlar. haksız da değillerdir.

    bazıları bunu kendine acı çektirmek olarak görür.
    ama vücutçular bilir ki: "acı yoksa, kazanç da yok!"

mesaj gönder