1. bütün fiziksel sporların temelidir. fiziksel olarak güç, dayanaklılık ve kuvvet isteyen sporlarla uğraşan herkes vücut geliştirme yapar. sadece vücut geliştirme ile uğraşanlar için kendi başına bir spor dalıdır.

    sporun amacı vücudumuzda bulunan kasları çalıştırmaktır. vücudumuzda 6 temel kas grubu bulunmaktadır. bunlar: göğüs, omuz, sırt, kol, bacak ve karın kaslarıdır.

    nasıl ki matematik neredeyse tüm pozitif bilimler için gerekli temeli sağlıyorsa vücut geliştirme de fiziksel sporlar için gerekli temeli sağlar.

    haftada sadece 3 gün birer saat bu spora ayıran insanlar hem sağlıklı hem de aynaya baktıklarında memnun olacakları bir vücuda sahip olurlar. yaklaşık 200-300 tl arası bir masraf bu sporla ömür boyu uğraşmak için yeterlidir. üzerine bir de beslenme düzeninizi değiştirdiğinizde sizin için bir hayat tarzı olur.

    haftada 3 saat ayıramam diyenler için her sabah kalktığınızda her kas grubunun temel hareketinden ortalama kilo ile ortalama tekrar sayısında bir set yapmak(10 dakika sürer) bile kasları güne hazırlar ve gün içerisinde fiziksel performansını arttırır.

mesaj gönder