1. beni üzen kategorizasyon.

    evet, bizler için uygun görülen tabir buysa ben de bir ekşi sözlük göçmeniyim. hem de öyle çaylak sırasında beklemekten sıkılanlardan, öyle ara ara takılıp "buranın havası kaçtı, bir de şurayı deneyelim ya" diyenlerden de değilim. çaylak dönemimle beraber 9 yıldır kendi meşrebimce yazıp çiziyor, bildiklerimi paylaşıyorum. harika insanlar kazandırdı bana ekşi sözlük.

    evet, ortamlarda ekşi sözlük yazarlığı üzerinden saygınlık da devşirdim. inanır mısınız, bir an olsun utanmadım bundan. zira benimki bir kullanma, faydalanma hikâyesi değildi. gecenin bir saati kalkıp sözlüğün ağır toplarının içi alabildiğine dolu entrylerini kontrol ettim "yeni bir şeyler düşmüş mü acaba?" diye. olan biten bir şeye öfkelendiğimde gidip ekşi sözlük ile paylaştım. hayatımı kolaylaştıracak bir şeyler öğrendiğimde "bunu sözlük ahalisi de öğrenmeli" dedim. hoşlandığım kadını kendisinden önce sözlük öğrendi.

    sözlükteki içerik kalitesi düştüğünde kötü kararlar veren bir arkadaşım için üzüldüğüm gibi üzüldüm. (bkz: yav he he) ya da (bkz: bunu anana sorsana delikanlı) kabilinden bir şeyler gördüğümde sağda solda, kendim ucuzlaşmışım gibi öfkelendim. 8284 vb. vakalarda sanki evime yabancılar geliyormuş gibi tedirgin oldum. öyle sahiplendim ki sözlüğü; yazıp çizdiklerim üzerinden tomarla para kazanan ve marka değerinin üzerine oturan kurumsal kafalıların bize ticari itibar duyarlılığı öğretmesine bile aldırmadım. "gerekirse törpülerim klavyemi biraz" dedim. çünkü orada mutluydum.

    bugün geldiğimiz noktada, hükümetin hoşuna gitmeyen şeyler yazdı diye yazarların bilgileri paylaşılıyor, para kazanılırken sahiplenilen entryler iş adli boyuta geldiğinde yazarın üstüne atılıyor, her şeye rağmen sözlükte iyi vakit geçirdiği için mülayim tavrını koruyan yazarların kullanım konforlarına zarar veren değişikliklere karşı üç beş eleştirisi dahi dikkate alınmıyor, ses yükseltenler uçuruluyor, kitlesel tepkilere alay eder gibi yanıtlar veriliyor.

    böylesine tatsızlıklar yaşayıp, böylesine sahiplendiğimiz bir platformu terk ederken "amaann neresi olursa olsun, şuradan kurtarayım kendimi" demez, diyemez gerçek ekşi sözlük sakini. ince eleyip sık dokur ve kendisini en iyi hissedeceği yerde vaktini geçirmek, paylaşımlarına devam etmek ister. çöp'e girip baktığımda hâlâ içimi ısıtan o emek emek yazdığım içerikleri oradan kaldırıp da buraya taşıyacak kadar güvenmişsem youreads'e, bu platforma gösterdiğim saygının, verdiğim kıymetin tartışılması elbette üzer beni.

    böyle sevgisizce karşılansak da hoşbulacak bir sürü ayrıntı yakalayabiliyoruz. güzel ortam güzel...

mesaj gönder