1. yaz ayının yaklaşmasıyla yakın bir zamanda, havanın sıcaklığına paralel olarak gün yüzüne çıkmaya başlayacak olan, bir çok mikrobu bünyesinde bulunduran canlı. hemen herkesin nefretini kazanmış, mide bulandırıcı özelliği ve insanlara fobi yaratmasıyla en antipatik canlıların başında geliyor. bugüne kadar kullandığım fısfısların, tabletlerin ve yapışkanların faydasını göremediğim için tamamıyla doğal yöntemlere yöneldim. yaptığım araştırmalar sonucunda, hamamböceklerini tamamıyla evimden uzaklaştırmayı başardım. çokta uzatmadan konuya gelirsek;
    görüldüğünde midenin kalkmasına neden olan hamamböceğinin, en sevdiği şey nişasta diyebiliriz. hamam böceklerinin nişastaya olan zaafından yararlanarak patates-borik asit karışımından kimyasal tepkime elde edeceğiz.

    öncelikle 2 adet patates haşlanır, püre haline getirilir. daha sonra 2 tatlı kaşığı borik asit (eczaneden 1 kg’ sini 9-10 liraya alabilirsiniz) ve 2 tatlı kaşığı kaşığı şeker bir kovaya yada bir kapa konulur. püre haline gelmiş patates ilave edilir. bir miktar su yardımıyla oluşan karışımdan küçük küçük parçalar alınarak toplar hazırlanır. oluşan topları masa altlarına tezgah altlarına hamamböceklerinin yoğun görüldüğü yerlere bırakılır. toplar belli bir süre sonra kuruyacağından görülecek etkisi yaklaşık 20 gün kadardır.

    not: bu işlemleri yaparken eldiven kullanmak gerekir, borik asit zehirli olduğu için cilde kalıcı zararlar verebilir. her ihtimale karşı çocukların ulaşamayacağı yerlere bırakılması gerekir.

mesaj gönder