1. efendim tanrı türkü korusun söylemine karşı söylemlerde bulunan arkadaşlara karşı söylemlerde bulunmak istediğim başlığa sebep olan söylemdir. diğeri de demiş ki sen yahudi olarak doğabilirdin, yani ne alaka yani bu yaptığın nedir? türk olmak yetenek mi? türk doğdun diye senin bir farkın yok argümanı ileri sürülmekte ve diğer arkadaş ise bunu faşizm olarak nitelendirmektedir. öncelikle merak etmekteyim pkk ve uzantılarına da aynı şeyi ifade etmektedirler mi? bu sorunun cevabını bilmiyorum tabi ki o yüzden geçiyorum. bir ırka mensup olmak, bir millete mensup olmak artıları ve eksileri ister istemez beraberinde getirecektir. bir ırka veya millete mensup olarak doğmak seni diğer ırk ve milletlere mensup olarak doğmuş kişilerden farklılaştırır. bazı konularda bu fark olumlu olabileceği gibi olumsuz da olabilir. türk olmak zeki, duygusal, cana yakın, cesaretli, bireysel savaşçı gibi gibi bir çok özelliğe sahip olabilme durumunu beraberinde getirir. aynı şekilde olumsuz taraflarını da beraberinde getirir, tembel olmak, pohpohlanmayı sevmek gibi. bunlardan birine, bir kaçına ya da önemli bir çoğunluğuna sahip olabilirsiniz. hayatta şaşmaz olan şeylerden birisi ise toplulukların meydana getirdikleri eserlerdir. burada eser derken kültürel anlamda bir eserden söz ediyorum. yani elle tutulamayan ancak gözlemlenebilen bir eserden bahsediyorum. bugün bir baba, bir anne çocuğu için torunları için nasıl uğraşmaktaysa ve yapacağı şeylerin etkilerini düşünürken torunlarını ve hatta onlarında torunlarını hesaba katıyorsa, bizde bu bağa kan bağı diyorsak, atalarımızın da yaptıkları eylemleri ve bunların neticelerini bizleri de düşünerek yaptığını hesaba kattığımızda bizde görevimizi yerine getirerek ortaya çıkmasını sağladıkları eseri, alnımız ak bir şekilde bugün gezebiliyor oluşumuzu onlardan razı olduğumuzu belirtir bir şekilde ayrıca bu eserin korunması adına kuşkusuz hüküm sahibi tanrıya da başvurarak alçakgönüllülük ile böyle bir söylem geliştirmenin kimseye bir zararı olmayan, kendi içerisinde bir razı olma ve alçakgönüllü olma söylemi olduğunu ifade etmek istiyorum.
    tanrı türk'ü korusun demek alman'ı korusun anlamına gelmediği gibi alman'ı korumasın anlamına da gelmemektedir. alakasızdır. eğer ırk ve etkileri, millet ve etkileri küreselleşmiş dünyada dahi hala etkisini artarak hissettiriyorsa, burada insanların benliğinden ırklarını ve milletlerini söküp atmalarını beklemek ahmaklık olacaktır. bunu bekleyenler ise söz konusu benliği pek tabii olarak taşıyanları faşizm ile deli saçması bir şekilde suçlamaktadırlar. insanlar toplu halde yaşar ve toplum halinde bir eser meydana getirirler. toplum halinde var olabilirler. sen benliğini kaybettiğin gün büyük balıkların gözünde artık bir hiç olacaksın. bugün emin olun ki bu benliğimiz sayesinde amerikan siyasi kitaplarında yarı bağımsız olarak geçiyoruz. bırakın en azından öyle kalsın. 2. dünya savaşı bitme noktasına gelmişken neden japonya'ya atom bombası atıldı? suçlarını size söyleyeyim. kültürleri. gururları. benliği olmayan abd hollywood sayesinde bu benliği yaratmak için kendini yırttığının farkında değil misiniz?
    dna'sı çeşitli projelerle bozulmaya çalışılan ve ne yazık ki bozulmaya başlayan atalarımızın eseri olan kültürümüzün bozulmaması adına tanrı türk'ü korusun.
    edit: o kadar şey yazmışken aklıma gelen bir şeyi de ekleyeyim dedim. japonların kültürü ne kadar güzel dediğimizde faşist değiliz. amerikanın kültürü yok dediğimizde faşist değiliz. kendimizi eleştirince faşist değiliz. kendimizi övünce faşistiz. ne kadar da güzel evet.

mesaj gönder