• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (5.00)
bir geyşanın anıları - arthur golden
'bu destansı roman hızla yok olan bir dünyayı gözler önüne seriyor.' - the times- 'büyüleyici... anlatı sanatının en güzel örneklerinden biri... okumaya doyulmuyor.' - observer- 'inanılmaz bir düş dünyasına sahip olan golden, sayuri'nin anılarını şiirsel bir dille anlatıyor.' - ındependent- 'bu olağanüstü kitap yok olmuş bir dünyayı tün ayrıntılarıyla okurlara sunuyor.' - daily mail- (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. insanı hayretlerden hayretlere sürükleyen, japon kültürünü dünyaya hem naif bir dille hem de açıklayıcı bir şekilde anlatmayı başarmış, gözümde fazlasıyla değerli kitap.

    her ne kadar içinde insani olarak rahatsız edici detaylar bulunsa da, arthur golden net bir şekilde -sanki kırmadan, dökmeden- anlatabilmeyi başarmış. aynı zamanda, geyşa denildiğinde insanın aklına ilk etapta cinsellik gelse de, kitabın içerisinde var olsa da göze batmadan okuyucuya sunabilmiş yazar.

    içinde her ne kadar uç şeyler barındırsa da, kadınların yaşadıkları zorlukların farklı bir pencereden anlaşılması adına mutlaka okunması gereken kitap.

mesaj gönder