1. gündem algoritmasının kesinlikle düzeltilmesi gerekiyor.

    gündem sekmesi hem 3 günlük hesaplanıyor anladığım kadarıyla hemde düz mantıkla en çok girilen entryleri baştan aşağıya sıralıyor. bunun yarattığı en büyük sorun yeni ve pek çok entry girilebilecek, gündem yaratabilecek bir başlığın en az 30-40 girdiye sahip olması gerekiyor. bu gün başlığı ise çok hızlı bir şekilde yenilendiği için insanların gözünden kayıp gidebiliyor ve gündem olabilecek onlarca başlık insanların ilgisini çekmeden yok oluyor. ikinci problem ise 3 gün önce çokça insanın konuştuğu ve son iki gündür kimsenin konuşmadığı ve olayın kapandığı bir başlık gündemin en tepesinde yer buluyor ve bu kimsenin ilgisini çekmiyor çoğu zaman. arada sırada giren yazarlar ise gündemde olduğunu görüp yazıyor ve 5-6 gün boyunca gündemde kalabiliyor başlık 100-150 girdi ile. oysa ki son 2 saatte 20 girdi girilen başlık ise insanların gözünden kaçıp gündeme girmeden tarihe karışabiliyor.

    ekşinin, twitterın kullandığına benzer bir gündem algoritması olmalı. son bir saatte 10 tane girdi girilen bir başlık, 3 gündür 25 girdi girilmiş olan başlıktan daha üst sırada bir yer hak ediyor.

    bu şekilde işler çok sıkıcı ilerliyor. konuşulan başlık gündeme öyle bir oturuyor ki gündeme bir başlığın girmesi ve çıkması neredeyse imkansız oluyor. daha akışkan bir liste olmalı ve o an sık konuşulan şeylerin gündemde tutulması gerekir.

mesaj gönder