1. az çok kütleçekimi kadar açıklanmış teori.

    şimdi gençler, açın kulaklarınızı iyi dinleyin. kütleçekimini biliyorsunuz. basitçe iki kütlenin birbirini çekmesi hadisesi. şimdi bunun olduğunu biliyoruz, mesela yer bizi, biz de yeri çekiyoruz. ne kadar çektiğini de iyi biliyoruz. newton abi sağolsun.

    bunun dışında, bazı durumlarda bu kütleçekimin uzay-zamanı büktüğünü, dolayısıyla uzaydan geçen herşeyin (ör.ışık) yolunu değiştirdiğini biliyor ve gözlüyoruz. hatta, kütleçekimi sebebiyle evrenin büyüdüğünü söyleyenler de yok değil (bu çok yeni, siz bi 5 seneye duyarsınız).

    peki nasıl oluyor da kütleçekim oluyor. yani sadece kütlesi olan bir cisim, kendinden milyar ışık yılı uzaktan gelen kütleçekim alanına kapılıyor? mantıklı hiçbir açıklama yok!

    ama çalışıyoruz.

    şimdi aranızdan isteyenler, mantıklı bir açıklaması yok diye bu teoriye inanmayabilir, kendini 40 katlı bir gökdelenin tepesinden serbestçe bırakabilirler (riski kendinize ait, manyak mısınız olm, böyle şey denenir mi?)

    diğer yandan, etrafınızda gördüğünüz her tür yapı (konut, köprü, baraj, vb.) bu teoriye göre yapılıyor ve bunun hiçbir kanıtı yok!

    her ne hikmetse, kütleçekim teorisini tartışan, reddeden de yok.

    aynı durum evrim teorisi için de geçerli. belki tüm detayları açık olmayabilir. her sorunun yanıtı olmayabilir. ama çalışan bir iskelet var ve birçok sorumuza yanıt veriyor.

    ve o (henüz) yanıt veremediğimiz sorular üzerinde de çalışıyoruz.

    isteyen geçen sene olduğu grip aşısının bu sene de kendisini koruyacağını düşünebilir, hatta grip olan insanlarla geçen senenin aşısına güvenip kucaklaşmayı deneyebilirsiniz. (riski kendinize ait, manyak mısınız olm, böyle şey denenir mi?)

    durumlar aynı. çalışıyoruz.

mesaj gönder