1. tester’ini denedikten sonra, yıllardır arayıp da bulamadığım koku buymuş dediğim parfüm. akabinde hemen bir tane edinip değerlendirme fırsatı buldum ve uzun vadede daha da hayran bıraktı kendine beni. chanel hakkındaki izlenimlerim;
    üst notasını mandalina, limon ve şeftali aromasıyla açıyor. ilk birkaç dakika oluşan keskin ve yakıcı koku, gözlemlediğim tek falsosu diyebilirim. yaklaşık 1 saat sonra turunçgilli aroma, yerini çiçeksi ve baharatlı aromalara bırakıyor. içinde kullanılan karabiber aroması tam kıvamında kullanılması hoş bir etki yaratmış. yasemin çiçeği ve paçuli’nin yarattığı tatlılık, tabiri caizse kişiye zarafet katıyor. çiçeksi ve baharat aromalarından sonra devreye giren alt notalar, chanel’i muazzam kılıyor. alt notlarda ortaya çıkan vanilya ve kehribar, çiçeksi ve baharat aromalarını himayesi altına alıyor ve aşık olunası odunsu bir koku çıkarıyor ortaya.

    günlük yaşamda kullanabilecek, daha çok “fırlama” olarak izhar ettiğimiz kişilere ve beyaz tene daha uyumlu olduğunu düşündüğüm, dört mevsim kullanılabilecek favori parfümümdür.

    not: ilk birkaç dakika dışında sıkmıyor. tersine, ferahlatıcı kokusu kişiye güvenli sularda olduğunu hissettiriyor. kalıcılık 10/8.5, fark edilebilirlik 10/7 diyebilirim.

mesaj gönder