• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.93)
puslu kıtalar atlası - ihsan oktay anar
bir "ilk kitap", türkçe edebiyatta yeni ve pırıltılı bir yazar... "yeniçeriler kapıyı zorlarken" düşler üstüne düşüncelere dalan uzun ihsan efendi, kapı kırıldığında klasik ama hep yeni kalabilen sonuca ulaşmak üzeredir: "dünya bir düştür. evet, dünya... ah! evet, dünya bir masaldır." geçmiş üzerine, dünya hali üzerine, düşler ve "puslu kıtalar" üzerine bir roman. hulki aktunç'un önsözüyle... (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. birkaç gün önce bitirdiğim kitap. iki hafta önce beşiktaş'ta boş vaktimin olması ve yapacak hiçbir şeyimin olmaması sebebiyle bir kitapçıya girdim. şu aynı zamanda oturup bir şeyler okuyabileceğiniz sandalyeleri, koltukları olan kitapçılardan birine. bir zaman çok değer verdiğim bir arkadaşım önermişti bu kitabı ama almak, okumak bir türlü nasip olmamıştı.

    aldım. oturdum. okumaya başladım.

    sağ tarafımda bir kız fark ettim birkaç sayfa sonra. baktım, o da baktı. gülümser gibi oldu sanki, belki öyle görmek istedim. sonra noldu bilmiyorum. kafamı tekrar kaldırdığımda orda yoktu. bir saat kadar farkında olmadan dalmışım kitaba.

    işte öyle bir kitap.

    evet birkaç gün önce bitirdim. diğer tüm kitapları an itibariyle yolda.
    serin

mesaj gönder