• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.46)
shutter island - martin scorsese
“departed-köstebek” ile oscar ödülü kazanan yönetmen martin scorsese’in yönettiği “shutter ısland-zindan adası”nda, massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen teddy daniels (leonardo dicaprio) ve chuck aule (mark ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi konu ediliyor.
  1. bir sahne haricinde filmin sonunu doğru tahmin ettiğimi düşünüyorum. o sahne ise mağarada ki sahne oraya anlam veremedim.
    !---- spoiler ----!

    mağara sahnesini çıkarırsam eğer leo'nun gerçekten hasta olduğunu düşünüyorum. çünkü filmin bir çok yerinde bu görüşü kanıtlayacak çok şey var. sadece biz inanmak istemiyoruz. çünkü gerçekten leo'ya inanmak istiyoruz kendimiz onun yerine koyuyoruz. :)sorguladığı kadının aslında orada çalışan biri olması, su içtiği bardağın yok olması veya sözde kaçan kadının hücresinde 2 çift erkek ayakkabısı çıkması çünkü orası onun hücresi :) gibi bir çok sahnede teddy' nin hasta olduğu gerçeği gösteriliyor. tek oturtamadığım mağaradaki sahne orasıda hayal olabilir diye düşünüyorum. son sahnede ortağının doktora dönüp yine olmadı şeklinde bi bakış atmasıda leo'nun hasta olduğunu doğruluyor. ama en son kurduğu cümle artık kendisinin kim olduğunun farkında çocuklarının öldüğünü karısını öldürdüğünün farkında ama onlarla yaşamak istemediğinden yine dedektif rolüne bürünüyor lobotomi ameliyatı olmak için. canavarca yaşamaktansa iyi bir insan olarak ölmeyi tercih ederim.

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder