1. yargı kararları ile ilgili haberlere acilen kanuni düzenleme getirilmeli. reyting için çarpıtılan bu haberler yüzünden ne vatandaşta yargıya güven ne de potansiyel suçlularda korku kaldı. olayda bir indirim yok, sadece artırım sebebi gerçekleşmediği için ceza artırılmamış.

    kanun koyucu kanunu yaparken cinsel istismarın cezasını belirlemiş, cinsel istismar meydana gelirken vücuda bir organ sokulması durumunda ise cezayı artırmış. her ne sebeple olursa olsun vücuda bir organ veya sair bir cisim sokulmazsa hakim bu cezaya hükmedemez. örneğin cinsel istismar sonucu çocuğun ölmesi de ağırlaştırıcı neden. bu haberin başlığı pekala "mağdur ölmedi diye cezada indirim" olabilirdi. oysaki bu bir indirim değildir, fiil meydana gelmediği için artırımın yapılmaması durumudur ki gayet normaldir. kimse işlemediği bir suç için ceza almaz.

    üzülüyorum hakimlere, bu kadar çalışmanın sonucu idealleri için hakim olup anadoluyu karış karış dolaşıyorlar sonra hukuka uygun bir karar vermelerine rağmen bu gazeteler yüzünden benim vatandaşım "bu adam vicdansız, bunun okuduğu okula.., inşallah bu hakimin de başına gelir" gibi akıl almaz sözler söylüyorlar. biraz daha düşünelim, galeyana gelmeyelim. hakimler de sizin gibi insan ve bu kararları verirken çok zorlanıyorlar.

mesaj gönder