1. şimdi efendim, bir durum hasıl oldu ve paylaşmak istedim. Şöyle ki;

    bir şekilde türk edebiyatının meşhur yazarlarından bir liste yapmak ve hayatları ile ilgili ufak tefek bilgiler derlemek ihtiyacı doğdu. ailemizin sözlüğü olan "youreads"e başvurmak gerekti. çünkü kitap, dergi, sinema deyince akla gelen "youreads" olmalıydı. çünkü bu sözlüğü diğerlerinden ayıran özelliği buydu. bu konularda referans olarak başka nereye bakılabilirdi ki?!

    bu inançla halihazırda açık olan sözlük sayfamda yaptığım araştırma sonucunu üzülerek ifade etmek isterim. ne yazık ki, beklediğim aşamaya henüz gelmediğini gördüm sözlüğün. nurullah ataç başlığı altında yalnızca (bkz: karalama defteri-ararken - nurullah ataç) vardı. diğer taraftan salah birsel ile ilgili henüz bir başlık bile açılmamıştı. (bkz: nezleli karga - salah birsel) dışında herhangi bir veriye ulaşamadım. ömer seyfettin ile ilgili herhangi bir veri yokken kaşağı ve yalnız efe eserlerine ulaşabildim. halide edip adıvar ile ilgili sadece (bkz: türk'ün ateşle imtihanı - halide edip adıvar) eserini bulabilmişken ahmet rasim ile ilgili bilgiler viki'den alınmış gibiydi. şinasi'nin sadece şair evlenmesi ile ilgili girdi bulabildim. bu bilgi de viki gibi bir kaynaktan alınmış ve herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştı. namık kemal ile ilgili girdinin bu siteye yakışmayacak kadar yüzeysel olması, falih rıfkı atay ile ilgili sayfanın da tatmin ediciliktan uzak olması bir tarafa refik halid karay hakkında epeyce esere ulaştım. şemsettin sami ve ahmet haşim'in de yetersiz sayfalarında dolandım durdum.

    diyeceğim odur ki; bu sözlükteki bulunma ve destek vermekteki ilk amacım bu sözlüğü bir tür referans haline getirmekti. gidişat hiç de fena değildi aslında. nerden baksanız geniş bir veri tabanına ulaştığımızı düşünüyorum. fakat, henüz danışma noktası olacak güce ulaşamamış olduğunu görmüş oldum.

    şimdi diyeceksiniz ki, "e sen de o boş gördüğün, verimsiz ve sığ bulduğun sayfaları doldur" sakın bunu söylemeyin. bu tıpkı "o kadar şehit varken neyin protestosu bu?" kafasına denk geliyor.

    bu sözlüğe yapılmış bir eleştiriden ziyade bir "özeleştiridir".

    herkese iyi yazmalar ve okumalar.

mesaj gönder