1. bazı arkadaşların ısrarla istisnaları kullanarak hakkında genel geçer norm ortaya çıkarmaya çalıştıkları kural. düşünüyorlar ki herkesin küfredilmesinden rahatsız olmayacağı biri vasıtasıyla diğer başlıklardaki 'küfür etme özgürlüğü' korunsun. ha şayet biri de çıkıp o kişiye de küfür etmemelisiniz der ise o savunulmaması gerekeni savunmuş olur ve daha da kötü duruma düşer. bu vasıta ile yine serbestçe küfür edebiliriz.

    herşeyden önce başkasına hakaret etme özgürlügü diye birşey yoktur ki anayasal boyutunu da arkadaşlar paylaşmışlar. bir nezaket kuralı olarak, genel geçer bir prensip olarak bunu düşünür ve içselleştirirsek bence problem çıkmayacaktır. hemen aaa ben buna da hakettiği küfürü edemeyecek miyim şimdi diye yanlış akıl yürütmelere girmeye gerek yok.

    ben buraya son günlerdeki ekşi göçü ile gelmiş bulunuyorum. sadece kendim için söyleyebilirim ki beni buraya getiren belki ekşideki olaylar idi ancak burada tutan şey kesinlikle nezaket ve insanca tartışma ortamıdır, birbirilerinin ne yazdıklarını okuyan yazarlardır. o açıdan burasının özellikle son yıllardaki eksinin alternatifi olduğunu düşünmüyorum. zaten o ortamı, siyaset kanalındaki karşılıklı en iyi küfür eden kazanır anlayışını, spor kanallarında rakip takıma söverek 'laf sokarak' debeye girme hadiselerini özleyenler lütfen geldikleri yere dönsünler de moderasyonu entry silmek ile uğraştırmasınlar.

    şunu da yazalım ki kimse sizin küfürlerinizi okuyup adam ne güzel yazmış be yada olayın özünü kavramış helal olsun falan demiyor. duygularınızı küfür olmadan da gayet güzel anlatabilirsiniz.

mesaj gönder