1. en ağır crossfit antrenmanlarını bile yapsanız yemeyi azaltmadan imkansız olan şey. kısa zamanda çok büyük kilolar vermiş bir insan olmasam da, kilo vermem gerektiği zaman yaptığım bir kaç şey ve her halükarda uyduğum bir kaç kural var.

    - yemekte asla doyana kadar yeme.
    - 2 lt su iç.
    - tam buğday ekmeği de dahil olmak üzere, ekmek kesinlikle ve kesinlikle yeme.
    - çikolata/şeker yeme.
    - akşam içki içersen, içtikten sonra yatana kadar kesinlikle bir şey yeme. hatta mümkünse akşam yemeği saatinde iç (1-2 bira vs.) onlar glisemik endeksi çok yüksek olduğu için, içtiğin sürece tok kalacaksın.
    - karbonhidratla ilişkini diplomatik boyuta indir. illa karbonhidrat tüketeceksen, etiform veya altınbaşak ın en sade ve primitif versiyonlarını yiyebilirsin, günde 1 paketten fazla olmamak kaydıyla.
    - genelde öğünlerin ton balıklı/tavuk fümeli/somon fümeli vs salata olsun. eğer dışardaysan ve salata yiyecek bir durum yoksa, en azından tavuk döner dürüm yiyebilirsin. en az zararlısı o, lavaştaki şeker oranı da ekmeğe vs göre çok düşük.
    - vaktin ve hava durumu müsaitse, haftada 4 kere 10 ar km yürü/koş/interval yap.
    - vaktin yoksa 7-minute workout gibi kısa ama etkili crossfit antrenmanları yapabilirsin. en azından kas kütlen artar ve kendini iyi hissedersin. yememek için de motivasyon olur.

    insanın kendini yenmesi en zor şey. ama bir yandan da o zorluğun içinde çok büyük bir keyif gizli.

    başarabilirsiniz!

    edit: en önemli şeyi unuttum; şekerli şeyler içmemek lazım. buna tabii kola/ice tea vs tayfasının tamamı giriyor. bunlara ek olarak gazozdur, meyveli sodadır, bunlar da yok. çay kahve serbest ama. istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

    diyet süt kafasına girmeyi tavsiye etmem, çünkü açıp bakarsanız görürsünüz, normal sütün glisemik indeksi çok daha düşük light süte göre. eğer 1 lt süt içen biri değilseniz ve kahveye falan koyuyorsanız sadece, ordan 30 kcal kar edicem derken, daha hızlı acıkmanıza neden olmayın.

    en önemlisini sona bıraktım, light/zero falan da olsa kola yok. aspartamın da glisemik indeksi çok yüksek. boşuna acıkırsınız. üstüne yağ yapıyor her ne kadar light olursa olsun kola.

mesaj gönder