1. kuantum fiziği

    kişisel öngörüme göre fizik yasaları, zaman, birimler ve formüller insanoğlu'nun hayatını kolaylaştırmak için götünden uydurduğu bir takım kurallar bütünüdür.bilim dediğimiz olay sadece gözlem yeteneğimiz ve algı kapasitemiz ile ulaşabildiğimiz son nokta olarak tanımlanabilir.

    100 sene sonra fizik kuralları değişecektir ama 100 sene sonra hiçbir şey için bu kesindir diyemeyiz.klasik fizik her şeyi formülüze edebilirken, kuantum şu aralıklarda olabilir der,bana göre de doğrusu budur. atom altı parçacıkları hale anlayabilmiş değiliz, gözlem bile yapamıyoruz.gözlem yapmak için yaptığımız her türlü çalışma gözlem yapmak istediğimiz olayın yapısını bozuyor,dolayısı ile gözlem yapmak istediğimiz hiç bir şeyin doğal halini göremiyoruz.

    kuantum,klasik fizik çatır çatır işlerken kafası çalışan üç beş bilim adamının ulan bu böle olmaz millete fizik mizik diye yitiyoruz ama birisi ayıkırsa foyamız ortaya çıkar diye piyasaya sürdüğü daha yuvarlak hatlara sahip bir fizik dalıdır.hatta kilise bile fizik biliminden kaçarken kuantum olayına ısınmıştır,çünkü açıklanamayan tanrısal bir takım olaylar vardır.bulmaya çalıştıkları parçacığın adı bile tanrı parçacığı.

    insanoğlunun gözlem ve algı teknikleri geliştikçe kurallar baştan yazılacaktır fakat gerçek bilim modern bilimin çok ötesindedir.insanoğlu bir gün mutlaka tanrıyı bulacaktır ama bugün değil...

    1 yıl sonra gelen edit :

    yazıda anlatılmak istenen aslında fenomenlerin bizi aldattığı, günümüz itibari ile bildiğimiz tüm bilim edinimlerinin bir süre sonra geçerliliğini kaybedecek olması üzerinedir. 1 santimi tüm insanlar bir ölçü birimi olarak tanımlar fakat 1 santimin ne kadar uzunluğa sahip olacağına insan oğlu karar verdi, aynı şekilde anlam yüklediğimiz tüm formül, birim ve terimlerin içini insanoğlu doldurdu.

    bilim kesindir, ispat gerektirir fakat bugün ispatlanan bir kuram yarın yeni bilgiler ışığında değişebilir, bilimin ve kuramların güzelliği buradan gelir.

    dünya üzerinde ciddi çalışmalar yapan bilim adamları son 5-10 yıldır makalelerinde kesinlik bildiren bir üslup yerine kuramlarının yada tezlerinin yeni bilgiler ışığında değişebileceği öngörerek daha yuvarlak izahat dilleri kullanmaktadır.

mesaj gönder