1. yurtdışından sözlüğü kullananların türkçe klavye kullanmıyorsa başlık araması mümkün olmuyor.

    örneğin zeki müren başlığını zeki muren olarak arattığımızda bir sonuç bulunamıyor, mümkünse belki buna da el atabilir arkadaşlar.

    bu sebeple işyerinde başlık açamıyor, istediğimiz başlığa ulaşamıyor ve gün boyu çalışmak zorunda kalıyorum. (*:swh) sayenizde patronlar zenginleşti iyice, e zaten zengin heriflerdi, olan garip beye oldu.

    peşin edit : evden cep telefonuyla yazıyorum bu yorumu, e türkçe karakter kullanabiliyormuşsun diyecek olan demesin, çok kalpler kırarım bu uğurda.

    yaşasın ö,i,ü,ğ,ş ve ç nin kardeşliği ! kahrolsun faşo q ve kalleş w !

    edit: tabi canım insanda akıl olduktan sonra bu konunun çözüm önerisini getirdi, başka bir sözlükte bu şekilde çözmüşler,yönetime bildirmek bizden olsun. verdiğim örnekten gidecek olursak konu başlığında zeki müren' i ingilizce klavyede aratmak için türkçe karakter olan ü yerine büyük karakterle u yazıldığında (aynı şekide ö için büyük o, ç için büyük c) sistem onu alfabedeki bir sonraki harfin türkçe hali olarak algılayabiliyormuş. moderasyonun tüm dertler bitti bi de şuna el atalım diyebileceği bir boşluk olursa ilerde ilgilenmeli güzel olabilir.

    şimdiden teşekkürler.

mesaj gönder