1. şimdi ilerde ekşi göçmenleri ve eski youreads yazarları diye bölünme yaşatacak yorumlardan kaçınmasını öneriyorum herkese.

    yeni ve heyecanlı arkadaşlarımıza söylemek istediğim bir şey var. burası herhangi bir sözlük değil, forum sitesi hiç değil. burada yazan çizen insanlar fularlı insanlar değil. herkes senin benim gibi insanlar. burada her an kitap, film, felsefe falan da paylaşmıyoruz zaten. lakin youreads ömrü boyunca, ki youreadste okurluğum yazarlığımdan daha uzun süredir, yazısız bazı kurallar oluşmuştur. buna youreads kültürü diyebilirsiniz. ben o gün youreadsi açıp okumaya başladığımda teker teker insanlarla selamlaşıyor gibi hissediyorum. onları tanıyorum. mesela stres altında çalışan yazarlarımız var, onlardan biri bir izin aldı oh dedik, biri var papağanları çok sever uzun vadeli planını ona göre yapar, biri var okudum dediği kitabı gözü kapalı alırım, biri var dünyanın en güzel müziklerini bulup dinler, biri var ne yazar çizer ne uzun sohbetler ederiz ama ben moralinin düzeldiğini anlarım vs vs. herkes birbirine karşı naziktir. mızıkçılık yaygaracılık çok yoktur. herkesin neredeyse her şeyi okuyup oyladığına eminim mesela. yazılarınızın okunup, oylanıp, üstüne bir de yorumlanması kadar motive edici bir olay yoktur sanıyorum buralarda.

    şimdi bu "kütür kütür" yorum girme olayı vuku bulunca ne oldu? ben buraya yazmaya çekinir oldum. anne babalarımızın söylediği o "aman kimdir neyin nesidir belli olmaz yavrum sen çok şeyapma" cümlesi çınlar oldu kulağımda.

    evet anlıyorum bu mecra daha portakalda vitamin değilken siz bazı şeyler için emek veriyor zaman harcıyor yazı yazıyordunuz. şimdi o el emeği göz nuru yazılarınızı bizlerle de paylaşmak istiyorsunuz. çok normal. ama ne olursunuz mesela o silmeye kıyamadığınız, türk kızı hakkında yazdığınız sekiz paragraflık inanılmaz aydınca, ilham verici ve ders niteliğindeki eleştirel yazınızı da taşımayıverin. yazdığınız şey ne kadar güzel anlamlar içerse dahi varsın youreadste türk kızını tartışmayalım.

    not: türk kızı yalnızca bir örnekti. gereken mesajı verdiğime inanmak istiyorum.

mesaj gönder