• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (9.51)
suç ve ceza - fyodor mihailoviç dostoyevski
suç ve ceza, rus edebiyatının en çarpıcı örneklerinden biridir. romanda, sefil ve hastalıklı bir hayat süren raskolnikov adlı gencin işlediği cinayet, cinayet öncesi ve sonrası yaşadığı buhranlar anlatılmaktadır. raskolnikov, geliştirdiği teorilerle cinayetin haklı sebeplerini düşündürmeye zorlar. nefis ruh tahlilleriyle donatılan eser, okuru romana hapsederek, onları da birer hikâye kahramanına çevirir. mantığın gerçekleriyle vicdanın sesi arasında kalacağınız bir başyapıttır bu. (kitap bilgileri idefix'den alınmıştır.)
  1. türkiye iş bankası kültür yayınları tarafından, hasan ali yücel klasikler dizisi içerisinde basılan halini rahatlıkla önerebileceğim kitaptır. ilk iki yorumumda diziyi överek reklam yapıyormuşum gibi gözükebilir fakat ciltli kitaplardaki fahiş fiyatlarının dışında dizi, genel olarak oldukça kaliteli çevirilere ve baskıya sahip.

    rus klasiklerinin şaşmaz özelliklerinden olan sıkıcı ilk kısımı atladıktan sonra okumak oldukça rahat ve heyecanlı bir işleme dönüyor. kitabın en güzel yanlarından biri de tekrar tekrar açıp kendini okutma meziyetine sahip olması. bu tekrar okumaların her birinde de farklı bir favori karakter bulduracak kadar da kalitelidir.

mesaj gönder