1. ekonomi ve devlet hazinesi malum haldeyken 81 ilde 100 küsur üniversite açarsan gelişmez.

    yahu yok isviçreli bilim adamları, yok amerikada yapılan bir araştırma. bu adamlar toplanıp evin alt katında yapmıyorlar ya birader bu araştırmaları. bu yeniliklerin çoğu üniversitelerde, az bir kısmı da devlet tarafından desteklenmiş projeler olarak bağımsız laboratuvarlarda gerçekleşiyor.

    bizdeki üniversite mantığı bambaşka tabiki. hocaların sadece öğrencilere birşey öğretmek için orada beklediklerini zannediyoruz. hayır abicim hayır, lise mi burası. ne alakası var. bu adamlar proje yapacak, hocalar araştırma yapacak, tez yazacak. bunların hepsi için devlet desteği lazım. hibe lazım. apartmandan bozma üniversite yapıp her ilde üniversite var diye reklam yapın anca. olmaz kardeşim, üniversite sayısı az olacak, öz olacak. ülkenin gücü elvermiyorsa yenisini yapmayacaksın. ya çok bir şey istemiyorum, bütün üniversiteler stanford olsun demiyorum. yıldız teknik üniversitesi davutpaşa kampüsünde 2 yıldan fazla bir süredir merkez laboratuvar inşaatı devam ediyor. ancak camii 2-3 ay gibi bir sürede yapıldı. biz "ne oluyormuş burda" demeye kalmadan adamlar minareyi diktiler. tabii herkes evinde deney yapabilir, kimse evinde namaz kılamaz. onlar da haklı.

    ülkede adam gibi yetkin iş gücü yetiştirebilen üniversite sayısı 10'dan fazla değildir. 100 tane apartmandan bozma üniversiteye harcayacağın parayla 20 tane adam gibi üniversite yap, imkanları geliştir. laboratuvarları ful+ful yap, bir sürü projeye hibe paralar dağıt. kalan 80 üniversitedeki yandaş hocalara vereceğin parayı da imkanı olmayıp üniversite'yi kazanan gençlere dağıt. böylece gerçekten başarılı olanlar, istekli olanlar okusun.

    he bir de acilen aile planlaması'nın eğitimini ver diyeceğim de, sen ondan da nefret ediyorsun.

mesaj gönder