1. "sarı kurdelelere ve amerikan bayraklarına karnım doydu. onları simgeler olarak görüyorum ve simgeleri mankafalara^:symbol-minded/simple-minded^ bırakıyorum. savaşa azcık daha farklı bakıyorum. benim için savaş bir sürü sallanan s.k demek, tamam mı? bu kadar basit işte. bir sürü adamın meydana fırlayıp s.klerini birbirlerine sallamasına savaş denir. adamlar s.klerinin boyu konusunda endişelidir ve bunun için birbirlerini öldürmek zorundadırlar. bütün bu yavşak erkek saçmalığı bununla ilgilidir. barlarda ve soyunma odalarındaki ergence maço erkek pozları ve artistlenmeler bununla ilgilidir: s.k korkusu. erkeklerin s.kleri yetersiz mi diye ödü kopar. bu yüzden de kendilerini iyi hissetmek için birbirlerininkiyle ölçüştürürler. ve savaş yarışmaların en büyüğü olduğuna göre erkekler aslında özsaygılarını artırmak için birbirlerini öldürürler. yürürlükte daha büyük s.k dışişleri politikası olduğunu anlamanız için tarihçi veya siyaset bilimcisi olmanız gerekmez. sanki şöyle tınlar: 'ne? bizden daha büyük s.kleri mi var? bombalayalım şunları!' bittabi bombalar, roketler ve mermiler hep s.k şeklindedir."

    george carlin - war & penises

    bu savaşla ilgili olan kısımdı. böyle anlamsız savaşlarda boşu boşuna ölen askerler içinse şu geliyor:

    "insanlık her şeyi yapabilir, her şeyi. artık ikna oldum. bu yüzden ırak'taki kafa kesme sahneleri beni rahatsız etmiyor. bunu normal karşılıyorum. bir sürü insan dehşet içinde "aaaaa! kesik kafalar! kesik kafalar!" diyor. ne diye şaşırdınız a... k...? bu da bir başka aşırı insan davranışı formu işte. ayrıca, oklahomalı sivil müteahhit, paralı askerin tekinin kafası kesilmişse kesilmiş, kimin umrunda? s...r et! s...r et! hey, jack! kafanın kesilmesini istemiyor musun? s...ktiğimin oklahomasından ayrılma! ayrılma koduğumun oklahomasından! oklahoma'da kafa kesmiyorlar. yani, ben öyle biliyorum. ama şundan gayet eminim: başka bir adamın ülkesinde, elinde bir silah sallayıp etrafta caka satarken birazcık ekşına hazırlıklı olman lazım jack. insanlar bu tür şeylerde hassastırlar. buradaki iyi, temiz amerikalılara bir şey sormama müsaade edin: bu ahlaki bir soru, retorik değil. bir cevap bekliyorum. bir, iki, üç, beş ya da on adamın kafasını kesmekle hasta çocuklarla dolu bir hastaneye kocaman bir bomba yollamak arasındaki ahlaki fark nerededir? bu konudaki açıklama yapabilecek yetkiye sahip birisi var mı? ben bu konuda ne bir e-mail aldım, ne bir kartpostal, ne bir mesaj. kimse benimle konuşmuyor."

    george carlin - dead soldiers

    tabii ki türkiye'de askerlik hizmeti zorunlu. oklahomalı jack'e söylenen şeyleri kayserili mehmet'e söylemek çok acımasızca olur. ancak devleti yönetenlerin şahsi çıkarları, ütopik hırsları veya başka ülkelere yaptıkları payandalık üzerine anlamsız savaşlara yollanan gencecik insanların hesabı sorulmasın diye ölümsüz şehitlik mertebeleri icat edenlere istediğimizi söyleyebiliriz. çocuklarımız niye ölüyor? duygusal olarak çoktan bölünmüş bir vatanın anlamını asla çözemeyeceğim toprak bütünlüğünü korumak için? üzerinde insan yaşamayan toprakların sahibi olduğumuzda çok büyük ülke mi olacağız? üzerinde yaşayan insanlarla yeşertemediğimiz, üstüne kanla suladığımız topraklarımız "bir" olduğu zaman kendimizi çok güçlü mü hissedeceğiz? en büyük penis bizimki mi olacak?

    not: carlin'in konuşmalarını elimden geldiğince çevirdim. küfürleri youreads'in nezih ortamını bozmamak adına sansürledim.

    ek: uzun uzun yazmaya hiç gerek yokmuş. bir haykırış da anlatmaya yetermiş: https://youtu.be/5R_g_dz9bb4

mesaj gönder