1. en çok ne koyuyor biliyor musun? hiç umut yok. yani tüm bunların biteceğine, hayatın düzene gireceğine, şiddetin hayatımızdan çıkacağına, insanların can güvenliği kaygısı duymayacağı günlerin geleceğine dair hiç umut yok. önümüz çok karanlık. hiç ışık yok.

    önceden konduramasam da artık kabul ediyorum. sıradan bir ortadoğu ülkesiyiz. bunu bize kabul ettirdiler. inkar edecek hiçbir şeyimiz de yok. belki kim bilir birkaç sene sonra ege denizinden avrupaya kaçmaya çalışan mülteciler bizler olacağız. düşünüyorum da çok değil bundan 15 sene önce bu ülkenin yüzü batıya yani medeniyete dönüktü. ağır aksak olsa da işleyen bir hukuku ve adaleti vardı. şimdi ise sesini çıkaranı sindiriyorlar. cumhuriyet'in tüm kazanımlarını da silip attılar. artık doğunun ahlaksızlığı ile tanıştık ve bu duruma alışık hale geldik.

    bir de neymiş; birlik olma vaktiymiş. sen hiç kimseyi dinleme, burnunun dikine politika izle, herkesi hain ilan et, gaz sık, dayak at, hapse at, hakaret et sonra işler boka sorunca efendim bu vatan meselesi birlik olalım. ortada birlik olacak halk mı bıraktınız ki? millet birbirine gözünün üstünde kaşı olduğu için nefret eder halde. bundan birkaç ay önce kendi ülkende ölenleri saygı duruşunda yuhlamadın mı sen yahu? tek yürek olmak falan geçin bunları artık el birliğiyle memleketin anasını bellediniz.

    kızsan faydası yok, sövsen faydası yok. belki çok matah bir ülke değildik eskiden beri ama artık iyice bombok bir yer olduk. emeği geçenler belalarını bulsun. kına yakarsınız.

mesaj gönder