• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.35)
Yazar stefan zweig
bilinmeyen bir kadının mektubu - stefan zweig
kendi dünyasıyla meşgul bir adam, ömrü boyunca o adamla meşgul olmuş bir kadın...r. doğum gününde aldığı isimsiz bir mektupla birlikte, hayatının hiç bilmediği bir yansımasıyla karşılaşır. mektup ölümün ürperten esintisini taşıyacaktır odasına, bir kadının yıllarca kalbinde sakladığı derin aşkının haykırışlarını dillendirecek, özlemi ve acıyı yüzüne çarpacaktır.
  1. aşk denilen olgunun, tamamen bakış açısına bağlı olduğunu düşünenlerin okuması gereken bir kitap. en sevdiğim yazarın, tek lokmalık bir mektubu.

    ---spoiler---

    bu kitapta ben kadındaki aşka değil, bu kadar büyük sevginin, bir insana nasıl bu kadar kötü bir şey yapabileceğini aklımın almamasıdır. kitaba kendimi vererek okuduktan sonra, nasıl olur da bu adam bu mektubu okuduktan sonra geri kalan hayatına devam edebilir diye düşünmüştüm. o kadar seven bir kadın, onu korumasına rağmen, nasıl sonunu böyle noktalayabilir.

    diğer taraftan baktığımızda da, sonlarına doğru gözlerimin dolmasına sebep olacak kadar hüzün ve acı barındıran bir kitaptır aslında.

    ---spoiler---
    isk

mesaj gönder