1. bu ülkenin kolay kazanılmaması üzerine kolay kaybedilmeyecek oluşundan, kandan ve savaştan bahsedenlerin kendini gösterdiği başlık.

    kimse yüce ata'dan bi ders alamadı mı gerçekten? fikirleri görmek vs. hani.. yurtta sulh, cihanda sulh? ı-ıh.. peki..

    yine yardıracağım alışkanlık etti bende.. biz, durup dururken bir şey yapmıyoruz, hiçbir koşulda peşkeş çekmiyoruz, korkakça terk edip gitmiyoruz, hiç bir mücadeleden kaçmıyoruz.. ama artık yetti, sıkıldık savaştan..... gidiyoruz, hepsi bu..

    şu milliyetçiliği yeni tatmış, bir ileri iki geri konuşan arkadaşlar, her şeyden önce bu vatanı sadece onlar seviyormuş gibi davranmaktan vazgeçsinler, rica edeceğim.

    sen neye göre karar verebiliyorsun? e ben de aynı şeye göre verebiliyorum işte.. burası benim de ülkem, sıkma canını..

    2002-2003 senelerini hatırlar mısın vatanperver kardeş? bu ülkede o kadar şey yolunda ki o ara şaşırırsın.. bir sene evvelinde büyük bir ekonomik kriz yaşanmasına rağmen, keyifler yerinde.. neden mi? bu ülkede şehit sayısı 0'a indi 0'a o yıl.. bunun ne olduğunu biliyo musun? illa ki bilirsin..
    ya da bak, tecavüz, hırsızlık, ihaleye fesat, yüz kızartıcı suçlar son 20 yılın en düşük istatistiğini gösteriyordu o ara.. ne demek bu? mis mis..
    illuminati yahut neyse ne, eurovision'da 1. olunmuş, o insanları manyaklaştıran futbolda da 3. olunmuş, turizm canlanmaya başlamış, maddi durum iyiye gitmeye başlamış, ekonomi canlı, insanlar o yaz evlerinden hiçbir rahatsızlık duymadan çıkıp gezmelere-pikniklere gidiyor, geleceğe aydınlık gözle bakabilen bir halk var dışarıda filan.. niye kardeşim.. n'oldu sonra gerçekten?

    ben kendi adıma konuşayım bak.. 2006'da, mersin'de, üç yıldır gergin sinirlerle, birisi çıkıp ne yaptı hatırlar mısın? buraya kadar bile okumadan eksilemişindir gerçi.. neyse okuyanı vardır illa ki.. biri çıktı, sitemkar.. çiftçiymiş.. mustafa kemal öncel.. tanır mısın?

    al hatırla

    bu adam ilk değildi.. milyon oldu ama son olmadı da zaten.. bu ülkede kim aşk olsun dediyse, yerde tekmelediler.. bir tarafta karanlıkta beslenip azdırılan köpekler zorla tutuldu evlerde, bi tarafta biat etmeyenin anasını bacısını ağızlarından düşürmediler.. kimse sallamadı.. ben 10 yıl kıçımı yırttım. sen yırttın mı? ben lisede bile haftada bir vukuatlık oldum bunlar yüzünden, hangi medeni ülkede bir çocuk kendine bunu iş bilir? bir çocuk sağlıklı büyürse yahut bir toplum, böyle mi olur? valla ben çok yırtındım kardeş, kimsenin hiçbir şeyi görmeye niyeti yok.. rakamlar ortada, konuşmalar ortada, adam orta yere açıp sıçsa biz görmedik ki diyecek olanlar da ortada besbelli. biz kaçıyormuşuz he mi? yalnızca aziz nesin değil binlerce aklı başında insan gelip geçerken aynı şeyi dedi bu ülkede.. bu ülkenin insanlarının yüzde doksanı aptaldır, anladın mı beni?!

    zamanında daha mı kötüydü, hı? dedelerimiz mi öldü? aynı edebiyat mı? valla kusura bakma da benim de dedelerim öldü biliyo musun? aynı savaşta!! o zaman da insanların adilik ve cehalet oranı fazlaydı... ben de ne mutlu türküm diyene diyerek haykırdım marşlarda! sen kendini nimetten sayıyosun bence.. haa bu arada, kurtuluşçu çocuk.. o çok severek küfrettiğiniz atatürk gibi bi komutan olmayaydı zaten hiçbir şekilde böyle anacağın ataların da olmazdı senin..

    nereye mi varıyorum.. bak, çok özür dilerim senden vatanperver kardeş, tüm kalbimle hem de.. lakin ne yazık ki ben yanımda patlayan bi bombayla ölmek istemiyorum.. eğitimim, hayallerim, emeklerim, bu dünyaya dair kendime göre inançlarım, ailem, sevdiklerim, umutlarım, çok daha fazlası var. kimin kimi kışkırttığı belli olmayan bir savaşta vurulacağıma, bombalarla patlayacağıma, 100 yıl öncesinde insanlar ölürken bizim torunlarımız yaşasın demesine rağmen hala akıllanmayarak bizim torunlarımız yaşar biz savaşıp ölelim tavrına bürünen gerizekalılarla aynı cepheye gideceğime, ben yapabildiğim en kısa sürede, ailemi, sevdiğimi, işimi, kendimi, iki tane de bavulumu alıp gidiyorum bu ülkeden.. 15 yıldır değil 90 yıldır ders almayan da sarımsak kadar beynini kullanıp bişeyleri görmeyen de karış karış monte edebilir bu vatanı kendine.. biz vatanı sizden daha çok sevdiğimiz, fikirleri sizden daha iyi gördüğümüz için gidiyoruz..

    her şeyi bilen sensin.. en fazla da arkadan ananı da al git diye bağırırsın, hödük.

mesaj gönder