1. artık ayda bir başkentinde patlama yaşanan bir ülkede yadırgamadığım harekettir. zira memleket survivor'a dönmüşken acun'un sörvayvır'ı reyting rekorları kırıyorsa, patlama öncesi istihbarat ve güvenlik önlemleri alın(a)mıyorsa ve biz uyarıyı abd elçisinden duyuyorsak; bu belirgin ihmallerine rağmen pişkince koltuklarında oturuyorsa yüksek mevkilerindeki "yetkililer", bir de üstüne olan her olumsuzluğu dış mihraka bağlayacak kadar keskin(!) zekalıysa kahir ekserimiz sözün de işin de bittiği yere gelmişiz demektir.
    bak arkadaşım. odtü iki öğrencisini, iki pırıl pırıl mühendis adayını toprağa verdi bu kalleş saldırıda. ve ne oldu biliyor musun sevgili arkadaşım: bugün bölüme uğradığımda(elek.-elektr.) normal zamanlardaki gibi konuşan insanlar gördüm. korku yoktu yüzlerinde -ya da ben göremedim-.
    sanki 13 mart 2016 takvimlerimizde hiç yer almamış gibi yaşayan insanlar gördüm. derslere hiçbir şey yokmuş gibi devam eden hocalar gördüm. quiz ve ders iptal ettiğini maille duyuran birkaç hoca haricinde hocası öğrencisi hayat devam ediyor temasıyla giriyordu derslere. rektörlük açıklaması teröre lanetten ibaret! salı günü okulda anma etkinliği olacak yalnızca.
    arkadaşım işte bu duruma geldik. burası o odtü! ulvi insanların diyarı; entellektüel, bilim üreten ve duyarlı(!) okulum. bak burada bile ne hale geldik ya da getirildik: sinirleri alınmış, tepkiselliğini yitirmiş, 1984 romanından fırlama bir toplum. beş dakika önce önünden geçtiğimiz otobüs durağı beş dakika sonra patlayınca vah vah deyip bir günde olanları unutuyoruz. yitirdiğimiz canlara bakarken bir sonraki patlamaya kadar baktığımız resimleri belleğimizin tozlu raflarına kaldırıyoruz.
    belli ki artık gerçekten duyarlı küçük bir azınlık dışında zerre umurunda değil insanların bu katliamlar, bu savaş düzeni, aptal ülkülerle canlı bomba olanlar, onları teşvik edenler. saf kötücül, arkadan iş çeviren, işini savsaklayan bir ülke dolusu insanız.
    sözün özü arkadaşım bu saatten sonra sinema yorumu yazmayı bırak, kafada fantastik senaryolar yazmak aklımıza mukayyet olmanın yegane yolu!

mesaj gönder