• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (8.78)
Yazar Mario Puzo
baba - mario puzo
mario puzo , 1920 doğumlu italyan asıllı bir amerikan gazetecisidir . baba/godfather yayınlanmadan önce yazdığı iki roman the dark arene ve mamma lucia/anne birkaç eleştirmecinin dışında hiç kimsenin ilgisini çekmemiştir . uslanmaz bir kumarbaz olan puzo , kendisine para kazandıracağına inandığı yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladığında yayıncı the godfather/baba için avans ödemeye yanaşmamıştır . yalnız amerika'da dört buçuk milyon satan the godfather/baba , hem ticari , hem de edebi bakımdan mario puzo için inanılmaz bir başarı olmuştur .


şiddet dolu, katı, kırılan ama bükülmeyen bir gelenek. gerekirse kanla korunan alternatif bir ahlak. bir jest olarak ölünen ve öldüren, stilize bir savaş...hatırlanacak ve unutulacak ne çok şey var...soluk kesici bir roman .
  1. bendeki baskısı babamın kütüphanesinden 79 yılından bir baskı. arka kapakta mario puzo'nun bir kanepede yüz üstü yatarak puro içtiği biraz hafif meşrep, biraz yumuşak bir pozu vardır. mario puzo bu kitaptaki başarısını diğer eserlerinde gösterememiştir. kitap en az filmi kadar etkileyicidir. okurken godfather 2 film müzikleri dinlenebilir. keyfinize uyarsa bir küçük puro ve viski ile ortam daha da güzelleşebilir.

mesaj gönder