1. kendi halkını aşağılayan bir halktan ve kendi tebaasından(!) ötesini, kalanını görmeyen bir egemen zihniyetten daha fenası yoktur.

    ancak iktidar seçmeni, muhalefet seçmeni tartışması yapılacak bir tablo yok şu an ortada. ortadaki tablo ne biliyor musunuz, kendisinden başkasını bilmeyen, bilse tanımayan, tanısa görmeyen, görse duymayan bir halka dönüşmüş olmamız.

    galiba batının ve doğunun en olumsuz libasını sırtlayınca bir millet böyle oluyor. ne yazık.

    bol keseden sallama cüretimiz yerini kendi aciz benliğimizi eleştirme cesaretine vardırmadıkça, güzel günler göremeyeceğiz çocuklar, neşeli günler göremeyeceğiz. ancak kendimizi avuttuğumuz zamanlar olacak ve bir gün tüm avuntumuzun korkunç bir düşman gibi hayatımızın tam ortasına saplanıp camdan bakış açımızı bin parçaya böldüğünü göreceğiz.

    akp seçmeni de benim, hdp seçmeni de benim. ülkeyi kuran da benim, yakan da, toplayan da benim deme kararlılığı bize gereken. hep bir ağızdan tek bir nefes alabilme ülküsü yeniden. umut, azim ve kendinden görünmeyenin kendinden olduğunu bilen, ayrı gayrıyı yok etme idrakıyla şuurlanmış bir toplum.

    iğneyi de kendinize batırın, çuvaldızı da. sonra her şeyin kendiliğinden iyileşmeye başlayacağını göreceğiz. en azından şunu diyebilirim, başka bir yolu yok!

mesaj gönder