1. sanıyorum ki, bu gidişle olması muhtemeldir. belki hala farkında değiliz ama bu demokrasi denilen sistem, çevresini algılayamayan, muhafazakar insanların elinde aslında bir saatli bomba. çünkü bu tarz insanları yönlendirmek son derece kolay ve birisi bunu kendi hastalıklı ideolojisini gerçekleştirmek için 10 yılı aşkındır ustaca kullanıyor.

    aslında sistemin kendi içinde tek adamlığa gidişi engellemek için bazı emniyet mekanizmaları düşünülmüş ama taban son derece bilinçsiz insanlardan oluştuğunda diktatörün bu mekanizmaları ortadan kaldırması da son derece kolay olabiliyor.

    bir de diktatörün elinde darbe zamanı ürünü, verdiğin oyu değersiz kılan, parlamentoyu doğrudan parti başkanına (yani diktatöre) bağlayan siyasi partiler yasası, halkın iradesinin meclise son derece çarpık yansımasına sebep olup, baskın partiye yarayan, yine darbe ürünü seçim kanunu var ki, sahip olunan etnik yapı da göz ününde tutulduğunda ülkenin bugüne kadar pakistan'a dönüşmemesi mucize aslında.

    eninde sonunda yaşayacağımız daha çok kan, acı ve gözyaşı... taa ki insanlar bunun çıkar yol olmadığını iyice anlayana kadar.

    maalesef ki yeryüzünde hiçbir ülke yok ki, acı ve kan olmadan doğru düzgün işleyen bir demokrasi kurabilsin. einstein' ın dediği gibi ''yeryüzünde en çok bulunan şey insanoğlunun aptallığıdır''

mesaj gönder