1. arkadaş olmak cinsiyet farklılığı yada benzer olmasıyla alakalı değildir.konuya şöyle girmek lazım aslında arkadaş olmak ne demek ?
    birlikte zaman geçirdiğin, keyif alabildiğin, yerine göre dert ortağın yaptığın hatta sana sırdaş olan biri değil mi arkadaş dediğin kavram. birde kelimenin köküne bakalım arka-taş; yani bir zamanlar savaşan askerin arkasına zırh amaçlı arkasına aldığı kendini korumaya çalıştığı bu kavram günümüze arkadaş olarak çevrilmiş yani işin özüne bakarsan güven veren diyebiliriz. ( bknz. )

    o zaman şöyle bakalım;
    - hayvan besliyorsun sana sadık oluyor,
    -günlük tutuyorsun sana sırdaş oluyor,
    -yemek pişiriyorsun sana yerken keyif veriyor,
    -müzik dinliyorsun derdine ortak oluyor,
    bunları sana yapanın birinin insan olmasına gerek olmadığı zamanlarda sana arkadaş olan bu canlı cansız kavramlara arkadaş muamelesi yaparken niye kendine en yakın cinsin cinsiyet farkından dolayı arkadaş olamayacağı sorusuna düşüyoruz? aklıma tek bir şey geliyor fikirlerimizi cinselliğe çeken o dayatmalarla dolu yaşamlarımız bizi bu soruya düşürüyor yani kaba tabirle uçkurumuza sahip olamamak, üzgünüm ama cevap bu.

    Hala daha kadın erkeğin arkadaş olamayacağını savunacak birileri varsa sizin mantalitenize göre kendi hayatımdan ahlaksızlığın medeniyet çatısı altında sunulması örneklerimi verebilirim

mesaj gönder