1. savaşta ölen insanları ve savaşın şiddeti konusunu bir kenara bırakırsak gerçekten insanlık tarihi içerisinde büyük bir gelişime neden olmuş savaştır. japon ve nazi kamplarında uygulanan işkence teknikleriyle tıp büyük ölçüde gelişmiş; nazi bilim insanları bilimde çığır açarak roket, jet motoru gibi teknolojiler geliştirmiştir. özellikle almanların arı ırk inancı ve bazı mistik görüşleri oldukça değişik çalışmalar oluşmasına neden olmuştur. belgelerin gerçekliğini bilmiyorum ama nazilerin elindeki "ufo" prototipleri ve fotoğrafları da ayrı bir tartışma konusudur.

    işin savaş kısmına gelecek olursak elinde manstein ve rommel gibi generaller olan almanya'nın bir çok taktiksel hatada heba olması (özellikle doğu cephesi) fena bir durumdur. ingiltere ve sscb'nin pes etmemiş olması anca takdir edilir, sscb nüfusunun büyük kısmı savaşta ölmüştür ve savaş kayıplarının da büyük bir kısmını oluştururlar, sadece asker olarak 7 milyon kişi ölmüştü sanıyorum sscb'den. böyle büyük bir savaştı işte ikinci dünya savaşı.

    öbür yandan benim ilgimi en çok çeken cephe hep pasifik cephesi olmuştur. bunun nedeni büyük hava ve deniz savaşları, amfibi savaşların fazlalığı ve bölge havası olabilir. özellikle call of duty world at war, battlefield 1942, silent hunter 4 gibi oyunlar bu cepheye ayrı bir ilgimin doğmasına neden oldu.

mesaj gönder