1. işin doğrusu, -ben de dahil- buraya tanım giren youserların medyadan duydukları haberler ile şehir efsanelerini birleştirerek kafalarında oluşturdukları milli istihbarat teşkilatı imajıdır.

    son dönemde yoğun eleştirilere maruz kalıyor. tartışılan konular, temel olarak şu şekilde:

    1) ülkenin başkentinde 5 ayda yaşanan 3 bombalı saldırının engellenememesi

    2) suriye'ye giden tırların milli istihbarat teşkilatına ait olması

    3) müsteşar hakan fidan'ın siyaset ile ilişkisi

    ankara'da yaşanan son patlamanın ardından "amerikan büyükelçiliği kendi vatandaşlarını uyarırken bizimkiler uyuyor muydu" şeklinde yorumlar ortaya çıkmaya başladı. bazıları da "işte bunlar hep amerika'nın oyunu" diyerek komplo teorilerine dadandılar. amerikalılar bunun üzerine "bizi de türk yetkililer bilgilendirdi" şeklinde bir açıklama yapıp topu kendilerinden çıkardı.

    buradan şunu anlıyoruz, milli istihbarat teşkilatı aslında boş durmuyor. bir şeyler yapmaya çalışıyor, ama her ne yapıyorlarsa yaptıkları şey olması gerekenin çok altında gözüküyor.

    lisede gazetelerden okuduğum en gizemli olaylar "mit'in takip ettiği ve iran ajanı olduğunu belirlediği iki kişi yakalandı" veya "yunanistan mit ajanını yakaladığını iddia ediyor" şeklindeydi. bugün kurumun güvenilirliği tartışılıyor. ben her şeye rağmen eleştirilerin yapıcı olması gerektiğini düşünüyorum. zira bundan 10 sene önce bu kadar yakın bir coğrafyada bu tür psikopatlıklarla uğraşacağımızı kimse tahmin etmezdi herhalde.

    tez zamanda üstlerindeki ölü toprağını atmaları dileğiyle...

mesaj gönder