1. avukatlık kanununda avukatın "yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil" ettiği ve "her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını" sağlama amacında olduğu belirtilmiştir.

    toplum tarafından en çok eleştiri alan mesleklerden birisidir, öyle ki hukuk öğrencilerine "size okulda yalan söylemeyi öğretiyorlar mı?" sorusu ciddi ciddi sorulur. hakimle avukatın aynı okuldan mezun olması yakıştırılmadığı için hukuk okuyorum diyen kişilere "avukatlık mı okuyosun hakimlik mi?" diye sorulur. toplum o derece sevmez ve aşağı görür yani. fakat bilinmelidir ki avukat, yargı için olmazsa olmaz üç sac ayağından birisidir ve avukatsız bir yargı adil olamaz.

    ironik bir şekilde vatandaşın bu kadar sevmediği avukat aslında vatandaşın haklarını savunur, hakimler tarafından keyfi olarak cezalandırılmalarını, savcılar tarafından ezilmelerini engellemeye çalışır. bu nedenle bir türlü anlam verememişimdir avukatın toplum tarafından bu kadar sevilmemesine.

mesaj gönder