1. 17 mart 2016 tarihinde braga-fenerbahçe maçını yönetmiş hakem. fenerbahçe tarftarları tarafından elenmelerinin sorumlusu olarak gösterilmektedir.

    çok eleştirildiği pozisyonlarla ilgili objektif yaklaşmaya çalışarak bir kaç şey söylemek istiyorum, konuyla ilgili olarak oyun kuralları kitabı aşağıda, ilgili bölümlere bi bakın bence

    tff hakemin el kitabı

    1.braga'nın ilk golünün ofsayt olması; burada önemli olan ofsayt mı değil mi tartışmasından çok yan hakemin bayrağı kaldırıp kaldırmadığı. biliyoruz ki kaldırmadı. oysaki o yan hakemin en önemli varlık sebebi ofsayt pozisyonları. burada eleştirilecek kişi esas olarak yan hakem.

    2. penaltı pozisyonu; mehmet topal bragalı oyuncu topa vurmadan ellerini göğsüne doğru kaldırsa ve top gelip çarpsa belki penaltı olmayabilir, ancak mehmet topal rakip topa vurduktan sonra hareket halinde ve ellerini hiç de doğal olmayan bir şekilde göğsüne doğru kaldırıyor, pozisyon gayet net penaltı, doğal olarak da sarı kart.

    3. alper potuk'un kırmızı kartının tartışılması abesle iştigal, topla oynama imkanı olmadığı halde arkadan, doğrudan rakibe yapılmış müdahale dünyanın her yerinde kırmızı karttır.

    4. volkan şen atılmak için herşeyi yaptı. kim olsa atardı.

    5.hakemin perreira'yı atması abartılı bir karardı,

    fenerbahçe taraftarının bu kararlara bu kadar tepki göstermesinin asıl sebebi, eyyamcı türk hakemleri sayesinde bu kuralların türkiye'de fenerbahçe gibi takımlara asla uygulanmaması. adamlar avrupa'da kuralların uygulandığını görünce şaşırıyo tabii.

    biraz da takımın oynamadığı topla, perreira'nın taktik hatalarını eleştirin bence.

mesaj gönder